NBA勇士老闆:冇人care中共對維吾爾人做過啲咩

153 回覆
44 Like 283 Dislike
NBA 老闆你唔講care 黑人點做生意呀
你支持?我唔支持喎
分清楚先
一隊嘅其中一班個班市唔代表成個NBA
NBA都有freedom, morey
xinjiang labor act唔係無用喎
係咁 多少少英文都無人睇
反正主要都係做美國人(包括黑人同華人)生意
你話新疆有錢賺就話啫
只能夠講佢連發言都係諗點賺美國人錢
意思姐係因為佢冷血 所以先咁有錢?
多謝佢曲線宣傳
我唔明抵制佢哋商品會對維吾爾族嘅處境有任何改變
當然呢個labor act is a right thing to do
但唔幫手做外銷產品
唔代表無其他勞動嘢做
歸根究底都係冇救到人
而佢哋都唔會出到境
He later clarified his remarks in a Monday evening tweet, saying he recognizes that he came across as "lacking empathy."
"As a refugee, my family fled a country with its own set of human rights issues so this is something that is very much a part of my lived experience," said Palihapitiya, who was born in Sri Lanka. "To be clear, my belief is that human rights matter, whether in China, the United States, or elsewhere. Full stop."

美國唔care佢又典逃亡去美國?
it is a good start anyway
停咗個forced labor揾錢去enslave更多labor loop先
始終牆國內需有限 唔係就唔洗咩又戴又露向外銷
"内循環"係work黨就唔洗騰啦
ALL LIVES MATTER
人地斯里蘭卡只係中國一個省咋
好多人覺得只理自己國家野合情合理 ,但換著係冇利益嘅野就算出自美國 未又係一句唔想理政治,佢嘔心在扮到自己唔係唔關心人權只係關心美國野,但根本就唔關事,認講黑人有利益都冇咁鄙視你
佢依家就係為利益但又要扮到本土,好你話本土,但本土又選擇性理啲關佢利益嘅事,咁美國亞洲人人權呢?
其實係事實…
只不過講出口就好難聽

如果世界各國真係咁care
一早經濟隔絕咗中國啦
中國點解會成為大魔頭,其實咪又係成個世界造成
多謝巴打貼出來
我正想post
成個nba都係閪
VC 都唔荒好人啦 阻佢搵錢 殺人都得

唔係自己suffer就唔撚care啦
身在福中不知福,
咩都覺得係自己爭取番黎

呢啲就係既得利益者
準備定賣股都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞