出獄中學生獲原校讀中五 決心追回學業 兩年來女友不離不棄 寄語市民多旁聽、寫信或送車等

185 回覆
502 Like 12 Dislike
佢都坐完找左數啦
唔好bin咁大力
見到呢句真係冇嘢講
下面仲話人唔配有自由 邊個唔配
申請visa要申報犯罪紀錄
依啲case有冇影響就唔清楚
不過諗住去外國嗰班根本唔會做勇武俾人拉
本身用暴力激進推佢哋去死就係大錯特錯
到而家有咁嘅結果實在計算之中
有腦諗就知道呢30年嘅努力全部敗家,成件事由頭到尾邊個係最大贏家?
啲五毛多撚到
咩叫有些人不配有自由
條友坐完監反而重偏激左
懲教點做野架
30年嚟有咩改變
我只係見到香港不斷赤化

利申 唔認同佢哋為咗政治犯法 做啲會令佢啲前途盡毀嘅事
社會會教育佢
佢本身因為極端思想先會做錯事入到監獄,缺乏外界接觸,睇佢個款入到去都唔讀書,難免會更加腐化
點解可以覆得咁快成日係頭位見到
明報仲做呢d
死返去美斯d post啦你
頭幾個都係blocked user
笑撚死,俾人踢爆露哂條撚出黎,就spin WFH=唔撚洗做,真係大爺咁款,好心你喇
其他同學仔已經上莊住hall屌女你就仲要等
成班5毛開工又入黎開工
自己望吓甘地非暴力爭取,呢啲先係用智力係政治上嘅表現,仲有近代嘅昂山素姬
而且香港對比佢你面對嘅處境同軍方滅絕人性嘅行為簡直係唔同層次,大概只有人哋嘅0.01%

昂山素姬認為不能採取以暴制暴的方法來解決國內的危機,因為這種方法表面上看最有效果,實際上卻讓自己墮落為與軍政權同樣的地步
用暴力只會招惹更大嘅暴力,講大棒你唔夠人哋大,除咗係推人去死換取國際同情我睇唔到有乜理由要咁做

在《自由》一書中,昂山素姬指出:「一些人改變是因為他們別無選擇。當南非的舊政府、拉丁美洲的軍事專政進行獨裁統治發生變化的時候,他們認識到這些變化不可避免,這是他們所能選擇的最好道路。我所表達的真正改變是通過理解、同情、正義、愛心後的內在變化。」
其實用腦都知唔會鬥得贏正苦係比連登浪漫主義抗爭洗左腦啫
應該要洗腦先拯救到佢
其實推人去死個班人根本都唔在乎好似肥仔屋企人有幾傷心,最緊要個畫面有幾靚得幾靚,換取國際嘅同情爭取免費移民令自己有利益,首當其衝嘅代價就有肥仔呢啲人承擔,其次全香港及整代人承擔衝動暴力極端思想之後嘅應對措施
最緊要推人出去死 死咗就話核彈 攬炒 最後變攬炒
叫人去死嗰班大多數係咁講唔移民就抵你死,最快同香港人切割反而係佢地

所以信錯人真係會慘過食屎
「推人出去死 死咗就話核彈 攬炒 最後變攬鈔」
呢句真係講得好精簡,特登copy過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞