有冇人20中 返緊份廢工?

271 回覆
654 Like 57 Dislike
可摸耳講下起英國做咩?主要靠投資?
打機係可以直接打?就算上司/老細係到都可以?你係玩手機game定電腦game?
只不過係一個cycle
仲請唔請人...
邊行40k 呀 , big4 ?
洗咩工餘時間 你返工唔打機唔睇戲黎學野都夠
成人問佢地邊行再深入少少都講唔到就知鳩up,正當真係2x 左右,mananger 35~40k位有幾多個上到,個個big4 做到退休?
Manager都有分別
唔同scale唔同行業都有高低差

細公司/垃圾行業 m grade得30k出頭 見唔少
識玩一定係返住hea工進修增值自己
兩三年後學人所成就轉工加人工跳槽
20中先40k 其實都幾廢
都真 不過上面班人20中連40k都冇
ching依句串到上面班人應一應
不過都好過啲人覺得18~21k就夠既
20中80k 先合格
唔覺得係咁 雖然你唔夠人醒 但你可以用其他優點去補 做咩一定要用自己短處同人地長處比 人要識得leverage 自己
佢簡黎覆起佢底似係副業被動收入加埋
計埋呢啲好難冇
但係工作經驗都緊要喎
當你出面學到啲新skill
但受限於份hea工 無機會實踐 其實都係空口講白話
entry level或者行得通 吹到面嗰唚就過骨
但轉senior少少嘅post已經會開始被人問project experience
到時都係口啞啞
Which etf
都話自爆唔答 行頭窄
想知邊行m得35~40咁少 我對上個m都最少70
我個sm 200 fg
我以前20中8k
狗果啲fitness就唔好拎出嚟講啦

就算係消防 佢個fitness test都係好基本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞