有冇人20中 返緊份廢工?

271 回覆
654 Like 57 Dislike
之前20中

人工17-19k

每日平均唔知有無1個鐘做野
好多時食完飯就借d意話出街開會 實際上就直接返屋企
it9
抵屌wo
大把工俾人無理咁屌得好金都冇26k
有咩工可以無所事事 可以做自己嘢成8個鐘
有萬幾兩萬蚊,我想返
雖然我自己冇能力亦都冇興趣做,但係我欣賞你咁誠實
咁正仲想點
20中都未清楚知道自己係廢人?
清潔洗碗地盤
清楚
其實做地盤……如果挨過左前期比人屌撚到化閪人工又唔高個段日子……今日收成期會幾禾味
例如
完美示範死雞撐飯蓋
現實係好多人捱餐死都搵得唔多,
有得揀你估佢地唔想搵多啲咩。
sell 保險嗰啲就收皮啦

精算/BO 嗰啲另計
Ching係咪打算遲下開店賣蛋糕
其實好多工好正,返去炒下股就4 萬幾
問得好
我會答你燒焊佬,千八蚊日唔憂做唔憂冇野撈,唔使擔擔抬抬~foeman叫老雜幫你搬哂d野,set好哂個場,你full gear 蒲頭就OK~冇野撈就行去陰涼/有冷氣地方玩手機~白帽撚個個忌你三分驚你射波~
你呢個年齡層薪水中位數20k。返工有得Hea全日,工時唔長,咁得閒又唔研究下投資。你究竟有冇心會走出舒適圈?我以前試過每星期工作時數超過100個鐘,仲要係搵得雞碎咁多(60蚊一個鐘)。冇技能就預咗要挨,一係你就好叻仔。我就係挨果個

利申:31歲,一個人到英國,準備買半獨立屋自住
邊間建築咁好服務,我之前返果度見啲燒焊佬要自己同其他行頭夾位做,冇電用都係自己去電箱跟
大把人20中都係得10幾k 分分鐘仲忙過你
搵啲興趣 技能 手藝 學下
自我增值下
最好就盡量搵一樣學 發揮到極致 令佢成為你既專業
係某地鐵站盤,我就係幫手set場個d撚樣
返地盤,會儲下錢,識下老細
其實買樓好易
係呢個行業做得住係OK的,儲夠料判野做不比專業人士差
但係當然好少人挨得落去,我自己都唔得,真係太辛苦啦,同埋我覺得做呢行比其他行業更加要求話頭醒尾
去到接野做判頭其實唔係勤力就得無返咁上下本錢頂數好易玩完做生意呢頭同你攬頭攬頸轉個頭唔找數都得真係好做嘅個個大工都去做判頭啦
以前舊公司唔找數判頭焗住自己打幾份工搵錢找左比自己啲兄弟先仲要四圍搵咖喱條數先啱啱好自此之後佢都唔再接野做
做判頭唔係咁易
我多野做過你,半忙,人工低你2k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞