[DiuTV][不推文回覆] 全民造星IV 遺珠討論區 (18) Ariel大佬,見字洗頭

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔係資源問題咁簡單
而係對比起女團,鏡幫公司搵咁多錢
自己團個仔攞獎,無任何表示
新劇開播,0宣傳
有咩活動,唔會講
然後女團出道話俾大家知原來唔係公司manage唔到social media
係dont bother
咁啲積怨咪爆哂出嚟囉
佢肯上去洗頭 我即刻吹奏佢
因為電視節目睇表演同佢真係入團出道兩回事
啲人幾時先肯明白鏡團公關好
唔關花蛆事,係啲仔本身家教好
學讓子彈飛話齋

依家啲鏡粉係要:公平 公平 還是他媽的公平
好似都講左好多次 我都廢事覆
乜野紋都出哂黎
諗起eddie哥哥話2002梅艷芳演唱會係佢唯一冇參與嘅Anita 演唱會
因為佢好憎個製作班底,覺得佢哋呃佢錢
之後我check返金生同大國有份,唔知有冇關
我覺得似係兩條line行,舊line唔識但新line係識
成日見到街客話花蛆教鏡仔講乜乜乜
由頭到尾都唔係反360呢個人
而係佢同gao入團件事
令成個團局限喺某種路線上
本身唔駛玩拆團都要咁做
我就睇下班女咁做落去會幾有團魂
不如VIU公開盤數出黎啦
全部parties平均分配資源 順返大家條氣
其實我都覺得係唔同人管理的不過花姐唔識搞呢啲都係事實
錯應該點都冇得平分
所以更要屌,diutv係咪咁不思長進
做得唔好就繼續因循?
出道三年啦,都唔駛改咩
之前花姐個story直頭火上加油
一陣就到error fans出聲
但係正如我之前所講,唔識搞反而令到Mirror紅,如果當初係WING搞,我相信紅嘅機會會好細!
其實都係鏡粉努力,邊個管理應該影響不大
都話咗唔係資源問題,
唔通high end fashion brand度鏡又可以著女裝咩
(雖然女可以著男裝
而係待遇問題
宜家最基本訴求係搞番好個ig喳
就算佢真係入團 咁咪搵啲同佢風格唔好差太多嘅人 而家四不像咁嘅樣
agger
之前唔知邊個YouTuber,Mirror好快會有個樽頸位,因為花姐唔識handle咁紅概團。
每次都要啲仔出嚟拆彈
姜糖真係勁嘅,銅鑼灣金百利個digital wall長年都係姜
街客仲以為係viutv咁揼本
Diutv freerider嚟架喳
百萬大軍你估個名流既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞