Hamilton

44 回覆
10 Like 0 Dislike
呢幾日喺Disney plus睇咗
超好睇
最鍾意King George 嗰三首歌同埋 My shot 同 Alexander Hamilton
希望有日可以去美國睇live
同埋原來King George 係frozen 嗰個 kristoff 嘅配音
宜家先發現
連登無人睇Hamilton
現實已經無朋友可以同我講
連連登都無
Sir lulu 就識
終於有人覆
我未聽過sir lulu呀 咩嚟㗎?
蒙面俠,得分爆發力超強,空手走位中距離準到癲,果年活塞攞到冠佢真係唔少功勞

點解我唔明你講咩嘅
歡迎入坑musical
不過我自己唔太鍾意Hamilton
有幾首歌我覺得係幾正既 Yorktown, my shot, guns and ships等等,但除此之外唔太吸引到我
我本身都好鍾意睇musical 㗎
但係live嘅話淨係幾年前去過英國睇wicked
其他大路嗰啲全部都無機會現場睇
呢套Hamilton 係我一個喺英國嘅朋友幾年前睇完覺得好鍾意 我先睇 我一路都bookmark 咗要睇 前幾日終於有時間睇
你有冇睇過邊啲呀?
英美既淨係有睇過les mis, pto同hamilton三套最大路既
主力睇法劇,德奧既都有睇少少
Heehee 你都有品味
羨慕你
我超級超級想睇les mis 同phantom of the opera 㗎
你睇法劇即係你聽得明法文?仲要唱出嚟
我都學緊德文 但睇劇一定handle 唔到
點會無聽過
我係notre dame de Paris入坑,跟住Romeo et juilette,Mozart l’opéra rock,然後慢慢追晒1789,le roi soleil,la légende du roi Arthur,les dix commandements,le rouge et le noir咁
法劇香港好少人睇
我係睇法劇先想學法文
德奧劇可以睇elisbath
多謝你介紹
我會睇吓
Starmania都有睇過
德版Dracula,法Dracula 都唔錯
不過法劇其實都收收地皮
La légende du roi Arthur都無咩大製作,le rouge et le noir 都係因為喺大陸紅左先會做落去
同埋法劇本身就唔會好似英美咁長駐
宜家keep住有tour既得ndp, rj同Mozart幾個經典劇,但我覺得Mozart都收收地皮,mikele都老啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞