新Noah vs 新step wgn

500 回覆
96 Like 22 Dislike
好耐之前睇過已經唔係好記得但係印象中suv咁 但係車箱又好矮咁
1米86 其實好多限1.8米的場都入到
車展我試坐過,1米7高行入車廂都係烏小小身其實同日本7人分別唔大,坐中排空間感比SUV好但無日本車咁高,其實架車係做鬼佬市場咁你話亞洲人會唔會太難上落
高級MPV市場唔夠alphard打好多廠都停更新集中火力搞中級市場好過,mazda直頭唔玩MPV
你車頭望埋去都似

米9即係謝絕太古城
好多細場都係1.8M
真係唔識既比你嚇死
識既就比你笑撚死
有ace三個字就當係同一架車
你睇下人地grandace係咪載貨先啦
香港
2024先有啦下話
grandace 定位應該係商用載客, 我覺得應該冇alphard 咁舒服, 始終係hiace 底
個外殼係一樣,
日本定位係豪華MPV,
香港定位係客貨Van
未坐過真係唔知邊部舒服啲,
淨係知base model個起步價貴過曬Alphard/Vellfire

識既就比你笑撚死, 成句俾返你
真係同一架車嚟

日本本身Hiace 200都大量乘用版
不過日本Toyota覺得又肥又細貨籠嘅新Hiace 300唔適合喺日本做貨Van
所以淨係出乘用版300, 改名Granace廢事同現有Hiace撞
貨用版就繼續賣Hiace 200
識車既呃到邊個?
咁又唔係既價錢差咁遠根本唔同market
尾擔沿用Hiace嘅Van仔式非獨立
日版用料靚好多, 港版冇得比

港版
它的後懸掛依然是用葉片彈弓,跳動控制當然未到MPV水平,...

日版
後四連桿乘用車規格懸吊系統,搭配全新可變動力轉向系統與特別針對日本路況設定的全新彈簧與避震桶阻尼,舒適性將比亞洲大洋洲規格的 Granvia、Majesty 等車型來得更舒適。
佢個四連桿好似係非獨立四連桿,K car同商用車嗰隻
識做人豐田
話呢幾排好多傻鳩打黎問香港幾時有, 日本都出左
點解香港未有
大把車日本出咗香港冇
消失的Corolla
如果皇冠肯入Voxy就正
知唔知voxy 點解
咪就係水貨咁解
終於無cut氣袋、有TSS
點解會有人鍾意架咁核突既車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞