Tyson Yoshi 圓肩到成隻猩猩咁

215 回覆
207 Like 52 Dislike
咩動作都無用
因為9成人都無精力時間財力去練
所以都係慳返啖氣
邊到聽日返嚟要每日練兩個鐘?你儲到每個大肌群有一星期20set有質素既組,練big compound為主,根本無大分別。佢個身型又唔係健美果種,洗鬼咁高volume 刺激?
飲食就豐儉由人,你要食海鮮安格斯牛肉做protein source,有機藜麥做carbs咁咪貴囉,你平既一樣可以食多條蕉雞胸意粉蛋白粉,揀平嘅食材分分鐘仲平過三餐出街食茶記嘅普通人
講到尾其實係大部份人意志唔夠,唔夠想要大隻多過練大隻難囉
原來都有百幾個人係依種茶壺身型

唔高真係要注意身型比例
佢冇講屋企做咩
但係有講佢想做明星多過接手家族生意
平民樣
左邊三個側咁多身 緊係大分別啦
對腳咁短仲著咁長件衫
淨係改個名叫吉野家大神都夠曬On9

咁中間兩個的確係下身比例過短

阿jer仲要入面件衫都咁長
呀~~~check it out
我要帶你飛往天上~
你咁講都岩既,

不過我係想帶出矮仔練橫真係好咩,

d人仲話未算橫

咁我幫佢整橫d,今次d仔都出晒水
個大圓
但係新手開始喎 除非條件好好
本身健身0知識 學姿勢唔好受傷 跟住動作 飲食 大把野慢慢學 仲要唔係個個有錢請pt
然後起跑線問題 冇運動底甚至體弱好難練 genetic差努力就要多人好多
跟住好多野要洗錢 e.g gym fee 飲食 搭車 營養嘢
更何況做嘢真係未必有時間成日操齊 得閒都可能要聚會
中途唔小心傷又要一頭半個月
仲有意志力呢啲問題
普通人要佢個身材應該兩年起跳
下斜方可以穩定肩胛骨,會有啲幫助,但要平衡背闊嘅肩內旋係要練肩外旋嘅肌肉,例如rotator cuff、後三角果啲
背闊肌會導致圓肩
佢應該係做太少後膊同埋斜方肌訓練
樓主識閪咩 分分鐘做得個幾個月gym就以為自己好撚大隻個啲
有圖有真相

操肌就係一分耕耘一分收穫,明買明賣,咪藉口多多。覺得辛苦就咪話自己操,講得閒做下運動算
長褸會顯腳短,矮仔著長褸一係就入面攝衫/著短版

姜整體高對手又矮,所以無問題。

唔好意思撩到你玻璃心
林家謙聲稱有171cm
上面啲gym撚 佢地除咗返工食訓屙之外
就好似動物園啲動物咁操嘢郁嚟郁去
乜都有人服侍
剩係四肢發達 頭腦簡單

邊會諗到民間疾苦
大把人要OT
返到屋企要做家頭細務 煮飯洗衫
除咗運動 仲有其他更有意義嘅興趣、才能要訓練
同佢地講都嘥氣啦
做gym 做到咁極致身段
講白啲其實係消錢消時間買難受嘅美容纖體手段

如果他日科技進步 可以有捷徑嘅話
咁就真係可以八九成人都有完美體態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞