估唔到 令我想走嘅,唔係中共 而係香港人

174 回覆
343 Like 219 Dislike
理解正確
因為中國人從來無諗過自己對社會有責任/有影響力
分明係屌班自私撚,明知係因為佢地成班弱智咁打哂針正苦先夠擔推呢啲濕尻野。依家比人屌仲要多多藉口話我打針關你撚事,依家你打針搞到我焗住都要打啊,唔撚關事,睇見火都黎。班撚樣仲好意思屌尻正苦,由你做順民果一刻開始就預左啦,有得反抗既時候唔反抗,前世未打過針咁,依家推啲後續/進一步既野,你有咩資格屌人啊,檢討下自己先啦
梁無問題 200萬人都無問題
只係當你仲停係原地既時候,其他人已經變左。
你可以反感 可以反對, 但要接受呢個不爭嘅事實。
都咁大個人 要明白每個人既立場都有佢背後既原因
不妨同佢哋溝通了解吓 覺得唔合理嘅咪一笑置之算囉。
如果呢種價值觀令你生活對唔舒服 咪諗吓使唔使轉環境
陳雲 cycle
自取其辱
本身好同情, 但睇多兩睇原來只係怨婦 post

呢 d 人淨係識一種生存方式, 但又唔係特別勇不特止, 仲屌人唔衝 大佬你付出過咩?

只有自己先付出最多, 自己先係英雄, 其他人都係豬
咁你有冇4個鐘換一次口罩?
有冇除過就即刻換個新?
隻手唔小心掂到口罩外層有冇即刻衝去做檢測?
有冇搭直昇機著生化衣出街返工返學?

一開始隻病大家唔知咩來頭,集體恐慌無可厚非
你老尾呢家玩左兩年都唔撚化既?傻夠未呀
你係咪要滑坡到無限?
你滑坡到咁大,咁你唔戴口罩前有冇打晒針,驗好晒,證明冇毒唔會傳俾人先出門口?
你睇野唔好咁非黑即白,唔係戴個罩就係防疫撚
個毒係廢,唔代表我想俾人傳染
無啦啦去竹篙灣鳩坐14日,晒左半日去排隊做強檢
係咪你賠返d時間俾我?
仲係打左針就唔會中既論調?
打哂針都會中啦,以色列打到第4針一樣爆到九彩,你幾耐無睇新聞?
拉你去隔離果個唔係我係個濕鳩政府,唔搵佢賠搵我賠?
你要玩滑坡丫麻,咁咪同你鬥吹囉
我又唔係叫你打針叫你留屋企唔出街唔好堂食乜乜柒柒做防疫撚
有傳染病大流行,戴個口罩保障自己保障其他人,呢個未有SARS已經係咁玩架啦
你唔想戴,咪做其他野去代替個戴口罩個效果囉
你惹唔到俾人,你做乜柒都得架喎
講到尾自己想自由,但又令其他人受風險,自私到仆街
食L屎喇你班防疫L連燈仔,執陳雲先生口水尾,早早番老母個西度喇
因為你驚呢隻感冒而焗我戴口罩 你仲撚自私啦
一邊口講爭取民主 另一邊廂又要貪生怕死冇腦剝削人哋自由
一邊話唔想被感染 另一邊有繼續出去堂食 周街走
明明係屋企都會被感染 但又唔戴口罩
勁撚雙重標準又唔合邏輯
斬腳趾避沙蟲 咁你咁驚俾人傳染 喺屋企又有冇戴口罩呀 同埋戴成世口罩啦
四個字
陳雲又中
Sorry
「個毒係廢」 咁仲叫唔叫毒?
你平時流感季有冇戴口罩呀
咁撚驚咪自己戴好佢囉,我唔戴都未撚驚過,你因為你驚要逼其他人戴口罩係點講得通?
點解個毒如你講咁廢會依家仲全民戴緊口罩呀?點解會有啲撚樣批鬥人唔戴口罩?貪得意戴口罩戴得好開心?
強檢、入竹篙灣呢啲暴政你唔屌個政府反而屌啲唔關事既一般市民
呢啲政策可以搞成咁咪就係因為你啲恐懼撚有份endorse囉
你咁撚關心其他人既健康,有冇定期檢查自己有冇其他傳染病?
企係道德高地係咁屌你真係講得無撚有錯
全民唔戴,個政府吹得你漲咩
200萬人打死班黑警,個政府收皮啦
全港市民唔交稅,個政府落台啦
呢d道德高地既說話真係冇錯架,不過現實唔可行囉

你唔好講到我係防疫撚恐懼撚咁
如果香港好似英國咁,中左唔洗隔離,家居檢疫下就得
我都讚成唔洗強逼戴口罩,全港一齊中,之後成班自然免疫左連針都唔洗打
但無奈政府有槍有權,佢定果d例亂柒咁黎,我反抗唔到,中左就俾人捉走
就唯有盡能力唔好俾個政府搞鳩我
最基本最易就係戴個口罩

講黎講去大家著眼點都係責任同自由
你唔驚中招一回事,你亦都要尊重其他人唔想受感染既諗法
人地唔知你會唔會惹俾佢
直接果句,唔會傳俾我,又或者中左招唔會俾人捉去隔離
你戴又好唔戴又好,關我咩事,我撚得閒理你
認同樓主
我都係習慣拉低口罩去下巴
估唔到出街仲有人會屌我

感覺而家比兩年前更無自由
外地有防疫政策
但唔會有報警影相撚
去英美加都得啦
你睇英超nfl 大把人冇戴口罩
你唔理政治
可以做港豬 冇平民會逼你 政府都唔會搞鳩你拉你

但你唔帶口罩
有平民會幫手舉報你
根本支持任何一樣就已經促成所有野
所以我佩服外國防疫撚 係由口罩到打針都一概支持

唔係香港班垃圾一邊戴口罩一邊反打針
你睇場英超直播都知啦
幾萬人入場都好難見到口罩

根本係人嘅質素問題
成班運登仔唔認香港人有錯
真 好多人唔明你講咩
我地從來唔反對打針 安心出行 戴口罩
我反嘅只係你強逼我打針 安心出行同戴罩
走撚到咩佢,窮撚過隻狗,上黎呃like 話俾人知我好叻叻咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞