屌你老母 究竟香港d髮型師係咪唔鏟青唔得?

429 回覆
2306 Like 101 Dislike
我都有幫自己剪左幾年,不過最多係識鏟2邊,但頭頂唔識透薄都係9剪短
我最近想留長就出去搵人剪
無錯髮量好影響點剪,盲目跟明星頭其實好難

特別人老咗,髮量同髮線已經唔係後生個陣咁,就明點解有啲頭剪唔到,個髮型師個剪法唔同咗
我剪頭髮會合埋眼,靜靜聆聽交剪聲
其實唔電都得,不過就起身好撚多野要搞,咁個髮型師就話我咁懶就不如索性電左佢啦
咯乜撚嘢
做咩呢排越黎越多人講咯
salon洗剪 二百樓下
我就咁要打薄刀插入去9求剪下令到頭頂唔好咁大舊就算,都係靠gel救返,下次你問下你好close既fd睇下睇唔睇得出
二百樓下真係好難搵到好野架 價錢問題
同佢講undercut
本來預剪到#193咁 要求應該唔算大掛
跟本剷青油頭都out咗幾年,香港啲人都好後知後覺,一個二個柒頭咁睇見都唔開胃
樓主自己on99,人地個啲要個頂厚得黎又蓬鬆嘅好撚多野要set,如果唔係天生厚得黎又蓬鬆嘅又要好似上面咁專登吹,又要落鹽水/蓬鬆粉再噴少少hair spray,所以電完真係方便好多

又窮要搵速剪又乜撚野都唔識,之後唔撚鍾意又唔敢當面出聲屌佢,仲要盲撚咁樣人地鏟又唔叫停佢,大佬呀我都戴埋眼鏡啦,佢落之前同佢講聲話可唔可以每次鏟少少之後就停一停俾我戴眼鏡check check

不過唔打扮仲衰
同女仔要化妝一樣
化唔一定靚
唔化一定柒
未電過 想問男仔平平地搵屋村髮型屋係咪通常fail
有冇用埋風嘴吹?再唔係就真係買個夾,個㚒夠熱就ok,㚒冇啲人講到咁耐,10分鐘左右都夾得完
多數都係啦,而家網上咁多source,上網搵間出名剪到你想要嘅頭唔難啦
有啊,想知咁樣夾會唔會傷頭髮
兩條片入面都係round brush吹
夾左兩三年感覺分別不大,始終啲頭髮會剪走,再唔係買啲preheat product同好少少嘅夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞