男子朗豪坊12樓躍下亡 17年至今第三宗

359 回覆
194 Like 11 Dislike
旺角朗豪坊商場再發生墮樓悲劇,今(8日)午2時20分,一名男子攀出12樓欄河飛躍而下,直墮9樓後反彈8樓扶手電梯上,幸未致殃及其他無辜市民,救護員趕抵證實事主已傷重死亡,蓋上遮屍帳篷,9樓欄杆玻璃爆裂,碎片散滿周圍,由於今日周末關係,商場人來人往,不少人目睹悲劇均嚇破膽,警方封鎖現場調查,正追查死者輕生原因。

今次已是朗豪坊自2005年開幕至今第三宗跳樓自殺事件,2007年12月5日,29歲無業男子疑欠債,在商場12樓躍下跌落4樓大堂喪命。2013年5月9日,36歲男子在商場12樓飛身躍下,直墮7樓樓梯死亡。

求助網站和熱線:
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222

醫院管理局精神健康專線:24667350

東華三院芷若園熱線︰18281

撒瑪利亞會熱線︰28960000

社會福利署熱線︰23432255

生命熱線:23820000

利民會《即時通》:35122626

明愛向晴熱線﹕18288
跳樓都跳得柒過人撻嚟撻去
計分好嗎?
希望你保全屍
尊重啦 佢選擇用跳樓了結自己生命
我哋唔係應該尊重返佢嘅決定?
責親人典算?
要跳就去啲無乜人既地方跳啦
6分 5分 6分 4分 5分 5分

TVB: 哎呀失左手,落地嗰下仲可以做得靚啲
尊你老母重

人地活得好開心唔想陪葬啊!
壓死咗你屋企人就唔係咁講啦
數字+1
我得你都一樣得
全部都12樓跳
咁佢有無尊重其他人先?其他人唔想死架
朗豪坊商場女子墮樓 當場死亡
01月08日(六) 14:29

今午(8日)2時20分,一名女子於亞皆老街8號朗豪坊商場高處墮下,倒臥扶手電梯末瑞位置重創昏迷。

xxcc
係咪漏咗啲嘢
手足又無可疑
你走先
大把人會話,都決定要死仲使諗咁多?
鬼撚全面進場
cls
又男又女 好驚
冇又點,火化完都係執一部份比你咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞