[1月新番]天才王子的赤字國家重生術

784 回覆
50 Like 4 Dislike
白毛比人獵巫 = 娜娜莉比人公開處刑強姦
中世界魯魯修
主要為咗睇白毛, 希望有更多白毛
白毛會出黏土人
魯魯修唔好打的
仲有戰術:王子>魯魯修
魯魯修淨係識炸地板
王子戰術與其話佢聰明不如話佢對家太蠢
其實王子都諗定幾個plan做backup,點知對面咁撚蠢既姐
睇返第一集, 王子自己家啲人都好蠢
咁就變成overlord, 一個骨王或者守護者已經滅任何一國仲有剩.

呢種情況下, 果D絕對強者或者叫做神, 仲要"國家"同"人民"來做乜? 對佢哋來講呢D嘢已經唔係必要, 除佐果D"神"自己爽之外, 佢哋冇任何合理/必要性去維持人類的族群性生活結構=社會同國家.
魯魯條炸地板. 機戰30 Zero再臨果關, 三葉艦長已經寸過: 乜又係呢招呀
公主幾醒
係佢有take既科都第一名,佢武力唔夠另一個fd揪,所以唔撚take,個fd嬲到
想同公豬扑野
除左呢套天才王子的赤字國家重生術,越睇越好睇.
第一集感覺唔差,之後D鬥智,鬥謀略都幾好睇.

另外上季開始"國王排名",打鬥,同感人位幾好睇
仲有套"與成為異世界美少女的大叔一起",笑到PK又玩九
(勁寸刀劍神域.)

https://lihkg.com/thread/2840504/page/1
與成為異世界美少女的大叔一起

https://lihkg.com/thread/2721959/page/1
國王排名

主力追呢三套!!
咁睇其實主角係有一個好嚴重心理缺陷:怕輸,正常學校競爭下有輸有贏好正常,將學校競爭睇成生死存亡咁,非攞第一不可,呢種心態已經有病。
我諗你有少少過份解讀左。與其話佢怕輸我覺得似怕麻煩/現實多啲。大學reg科都有好多人有唔同取向,佢只係有講嗰科係考武力,咁佢有番咁上下又知唔夠條友打,無興趣reg姐。

由一開始王子就係想畀大國食之前拎最多既野,達成到既話其實佢係滅國,諗番佢其實佢阻止唔到(因為國力相差太大),所以其實只係勝利條件唔同,佢要搏奕咁多唔會怕輸啦,但係咪寫低左人地智力我就認同既。
性轉不了
主角選科果陣背後心態係點只有作者知。但唔多唔少佢無意識地將自己的博奕心態擺落和平競爭的大學學業上,作者又冇補充當時主角內心OS,讀者只能夠估估下。亦可能兩者(博奕同興趣)都有關係,只係唔知邊一方面佔比重高d。
合理............

打交吹水scenes 我上著網睇.....
有囡囡出現咪變返full screen .....

睇女最實際
Zeno把聲勁似茅野愛衣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞