每次睇完一套Sitcom,個心都好撚空虛~

130 回覆
138 Like 3 Dislike
上年睇完big bang theory之後全套12季起碼翻睇左3次 之後等緊Brooklyn 99最後一季 想開第二套sitcom睇下開左the office但係覺得節奏好慢好悶。。。
睇慣左就唔想睇成個鐘一集果啲劇
The Good Place個感覺最複雜
佢去到尾已經唔係淨係嘻嘻哈哈咁簡單
你會諗勁多野
會覺得好長
鐘意sitcom隨時睇隨時入局
Community後面愈來愈少人真係好sad
所以頭三季最好
Netflix 無最後一季
應該要等,多數會上
睇完最空虛既一套

Friends同TBBT都無嗰種空虛感,尤其TBBT個結尾..

呢套都有空虛
仲以為得7季 已經睇哂
點知原來仲有成季比我睇
呢套短好快爆晒全集,
相處時間無其他咁長,
但暫時未揾到一套好笑過呢套~
冇咩睇過sitcom,想問同普通個d笑片劇主要有咩分別
唔係想引戰
但自己覺得tbbt 去到後面已經有啲悶
同埋好多野塵埃落定哂 結局
好似無乜感觸
對比起睇完b99 himym friends真係有種失落感好唔同
我覺得易入口啲同有親切感
二十幾分鐘一集,
好容易當佢地係生活一部份~
出名嘅大部份都睇過
生活太壓抑,sitcom真係好delightful
可以令人放低過滿嘅思緒
之前睇到冇嘢好睇嘅時候開咗

30 Rock
Arrested development
What do we do in the shadows
Freaks and geeks
Broad city

嚟睇
推薦俾同我一樣睇到冇嘢好睇嘅你

場外加映south park都好出色
South park最齊邊個平台

推多套加拿大劇,心中最愛~
Trailer park boys
有無類似呢套既sitcom
bazinga!
想睇佢監獄嗰套, 但Netflix冇

btw, 好鐘意Trailer park boys首theme song, 好舒服
https://www.youtube.com/watch?v=1bhC0cbmre4
個opening 畫面色調加埋首歌真係一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞