有冇巴絲係單拖移民?

555 回覆
411 Like 11 Dislike
啱啊,對我地後生黎講梗係想出去闖
就算唔考慮政治因素都想出去世界見識下
但對於家人,以前就話可以番香港番密D彌補,而家幾時被人禁坻港都未知
巴打你爸爸長期病患又係比較難搞……
的確呀,何況而家返香港下下都要隔離21日好難搞

講衰啲touchwood如果返黎奔喪,喪禮完但你都未撚隔離完我係絲呀,老豆係已經糖尿上眼,差在未切左對腳
畢業左幾年
Ching冇bno有其他方法留低入藉?
無bno走條毛?
親戚喺個邊
本身諗住去澳洲 又未開關
單拖去澳洲 去到重新黎過 希望疫情快d完而唔洗係zoom上堂 最驚係去到澳洲都要繼續困係屋企
可以用做野方式申請?
諗得太多就會走唔到
點先會有綠卡?
點做到㗎?
巴打你比我既情況嚴峻得多
實際上,有啲野唔係兩個人既層面了。就算話你唔夠乜嘢技能,你憑着努力可以攞到呢啲技能,或者人脈,都未必幫到成件事。
反而,我慶幸未去到結婚呢步。
冇左負擔,反而更易決擇。我反而想知呢件事有冇令你之後做決定蒙上陰影?同埋你點樣面對呢種心情呢?老實講,發生呢啲事,有陣時會令人猶豫。
今時今日,時代幫你決定左部分既命運。 加油吧!
我有朋友一星期批完
只可以講呢個係一個合適嘅時機去移民

如果想生小朋友你又唔想佢大個之後成日開口埋口都牛b 牛b就移啦
你係唔放心嘅 去到外國努力啲搵到足夠嘅錢比佢哋退休請埋工人就咩煩惱都無啦 都係錢作怪姐
不過單人租屋好貴 又好難搵到人合租
Shareflat 有幾難
我都係咁諗, 英國有無D夾租網站?
想去英國試下yms 過去搵工搏轉working visa
好似17-19/1抽籤
Spareroom
嗰啲話要照顧家人唔走既可以參考下呢條片。冇話啱定錯,是你自己的選擇。
https://www.youtube.com/watch?v=07c_hT_ZXAo&ab_channel=WildFilmsIndia
台英簽證?
香港有你呢啲on9仔就真係唔安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞