[漫畫] 出租女友討論區 (19) 奉勸各毒撚咪咁易動情,鐘意人

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
one piece
屌我錯
我已經唔係好記得
拍戲嗰陣佢係用水原定一之瀨呢個身份示人?
一之瀨
佢話一早就做好覺悟

佢講過如果做吓柏拉圖式戀愛工作都不為世人所接受的話
佢亦都冇話可說
終於黎料
睇黎我可以回歸了
買定離手 水原強吻 澄清
以我認識呢套垃圾野 得兩個可能性

1. 和狗喊住咁承認事實 講到一切都係佢逼水原咁
最後水原真係鍾意左和狗 然後由和狗懷疑水原鍾唔鍾意佢個階段重新黎過
2. 水原唔想傷阿婆心 直接打個車輪 然後麻婊爆seed上黎爆陰毒
我估水原一野斬死左麻美
我屌
麻美識玩呀
咁巴打對有guts敢寫一個令人感到意外的結局的春場(5等分), 有乜野睇法?
恐怕呢個唔係乜野guts問題, 而係所有呢類多女追一男的作品"宿命".

無論寫同邊個一齊, 肯定係順得哥情失嫂意, 就算係草莓結局算比較正常合理, 到而家一樣仲有東西北三派激戰(南唔講啦, 唔成氣候). 寫Open end結局又同時俾所有黨派一齊圍插.

我係作者就會問: 如果任讀者選擇, 你哋咁多黨派想點呀? 有冇一個大家都可以接受的共識出到來呀?
麻美真係仆街黎
印象中ptgf前期啲劇情快到坐火箭咁
好似想喺俾人腰斬之前啦啦聲出埋佢咁
同埋老實講我覺得cosplay最近一兩話都有少少拖
cosplay 唔開後宮又全世界都係好人既世界觀
的確題材發揮性唔大 希望作者諗到好橋
220 麻美必殺技
當初四葉號稱最大公因數
係佢寫到咁柒大家估佢唔到
將所有女角都做到你乞人憎冇魅力都算犀利
Sorry,因為太煩膠所以我一直都block樓上,果然我block佢係冇錯

先唔好針對春場,喺一夫一妻框架下畫多女爭一男係註定順得哥情失嫂意的

但不代表畫了讀者不滿意的結局就一定係燒書收場,問題出在如何合理地將轉折帶入結局

觀乎近年戀愛漫的爭議,我真心覺得筒井係冇勇氣的

偽戀的結局是基本合理,只是各女角自動棄權的方式太趕急

屎片的垃圾位出於黑肉和理科能贏的合理性已經一早關上,但又唔敢得罪各大幫派才全包,況且終盤有競爭力嘅選手只剩文乃和老師,走文乃end是合理,走老師end必定人人叫好,其餘的if寫得再出色都是多餘,是為冇guts

家有下身...大媽的倫理觀一早已經突破天際,連條命都俾埋出來,作為妹黨見大媽玩到咁,都於心不忍

五等份嘅問題唔係垃圾袋贏不贏
而是五月連入場機會都冇就完場
冇將結局和前面的情節合理地涵接已經不合格,當懸疑劇睇的話,水準會更加差
偽戀真係一黎就知猩猩贏硬
有睇過個篇文都知佢要小野寺收皮有幾亂黎
屎片老實咩烏冬學姐擺明痴老師先有if
就咁比老師贏佢又太柒 文科黑肉贏又預佐比老師黨屌柒 鬼叫老師戰力勁過其他4個加埋
我自己都預文科贏 不過有老師其中一條線我已經收貨 唔再強求
五等分自己5黨都預4係最大對手 其他3個個時追已經覺得唔會係佢地 因為覺得45戲份擺明留低最後講 點知最後4等分
4之後仲要寫得唔討好 根本弱智
都未提佢畫功係劣化
打打下都發覺竟然覺得屎片好過晒偽戀5等分
ptgf都應該走唔甩
至少有老師end我爽下
btw覺得茱麗葉就算一般都贏晒佢地
新田惠海聲優都比人摷啲av黑歷史出嚟鞭屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞