連吃都沒吃就給不合格!日本義大利名廚評便利店飯糰遭炎上

137 回覆
169 Like 16 Dislike
嘩屌幾蚊想食米芝蓮咩
我 諗起獅子會個狗飯,就知陽光幾好
唔明點解要炎上小林
節目組叫得呢啲一流廚師嚟做評判
就係想人用一流廚師嘅準則去評分
人地小林用返自己職業準則去評有咩問題?
係想用平民角度去評不如直接搵返平民嚟評好過喇
家陣比人屌食都唔食就評 基本尊重都無
主持講到明只係評味道 佢走去評外觀
佢要玩呢種風格就唔好怪人有屌鳩佢
人地標準就係先入為主要用外觀行先
連第一眼望落去都冇食慾,就算再食都已經扣咗分喇
話明只評味道,節目組就應該搞矇眼試食喇
根本就係節目組諗得唔夠完善
而家全世界淨係覺得係小林問題
條友用5星級酒店嘅水準嚟評茶餐廳 根本on9

睇個樣都串串地...
我就要佢整一個出嚟啦
冇可能評完人哋整唔到一個又平又好食又靚嘅
118 元日幣 平撚到呢
https://twitter.com/waruikochndayo/status/1477214529658712068?s=21

小林幸司間野嘅食物賣相
我唔明佢間野啲食物擺得咁樣衰仲憑咩批評人
炎上你日日用開?
如果實物真係咁乾,真係唔使食都知難食
尼你老母
有d字借果來用根本詞不達義只係因為佢係和製就無人屌,好似炎上 乜撚野來?火燭呀?
有d字雖然係匪語但係一語中的又迫人改
呢個就係我想講的野
我講日日用呢個問題,係指炎上呢個字因為係廣東話無輿論一發不可收拾的意思,你話現在引申輿論一發不可收拾的意思,我唔同意。你係讀報紙睇新聞有無見過人用炎上?
你引尚書證明你都係有識之士,我地有嘩然呢個詞,點解唔用?
和製的社會匪語的樓主,廣東話係通的拎來用無問題
我唔反任何外來語,用得妥當就無問題
點解啲食評家永遠覺得自己識食好似高人一等
就可以唔尊重啲食物又唔尊重間鋪同當地文化
記得支那有個北佬又係咁
走去廣州食腸粉點心未食就已經彈
食完又lur出嚟話廣東菜垃圾
最好笑話自己係乜撚野大廚定食評家好有經驗
點知連豉油都讀錯做鼓油
其實間間便利店都有賣乾/濕紫菜version
照顧唔同人喜好,有d人係唔鐘意自己包搞黎搞去/鐘意食淋既紫菜

同一隻餡既乾紫菜版

中間啲餡成堆爛屎咁<-本身ツナマヨ餡就係咁既樣,除非你話呢隻餡根本唔應該存在,咁冇野好講啦

味道上d飯係用高湯煮過,本身已經有高湯味,我覺得係好食過普通白飯版既
仲有根本間間便利店都係差唔多價,完全係睇邊間就腳去邊度買

睇左原片,個名廚評價話個飯團d飯冇乜光澤
工場整完雪左成日,舊飯散唔爛已經係咁啦下話
題外話
點解唔多覺有出名嘅鬼佬中菜日菜師傅嘅
正還正係便利店標準
搵個義大利名廚去評係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞