(漫畫L入) 戀愛與謊言

41 回覆
1 Like 0 Dislike
結局
好耐冇追,但睇劇透個結局都幾撚hea
係入if線個劇情分歧應該要早啲啦
學不來個IF有誠意得多
美咲比埋條命你

結局4集加埋
莉莉奈少咗成十頁
仲要本身戲份都少
就如你所說, 睇完真係好似無睇..
爆咗個咁撚大的鑊, 所而收唔到尾, 其他好多嘢都無交代到..
真係DKLM...
莉莉奈篇但勁少莉莉奈係咩玩法
懷疑休刊咁耐係因為諗唔到點寫
比起美咲又好似冇咩特別深刻情節
結果大半篇幅都係講其他人

明明莉莉奈正咁多
美咲線
2個一齊跌落崖, 唔高, 死唔去, 故事合情合理, 可以完..

莉莉奈線
可以寫崖邊拉住美咲, 突然諗起莉莉奈 / 再加上唔夠力, 美咲跌落去, 男主再從另一邊爬落去救美咲, 但最後失救. 咁就可以正當咁揀莉莉奈. 不過又會有人屌對莉莉奈唔公平, 但最少我覺得劇情會合理過依家. 故事發展到咁, 寫男主唔中意美咲, 太突兀啦.

當然最好留返少少位講
1. 留返少少交代返美咲有咩特殊基因, 老餅老公係咩人, 政府通知等等其他疑團.
2. 柊基戀情
3. 個基因病點, 有無得醫, 好多嘢可以講.
想問漫畫 286 係完咗未,定係會再多2話
其實要講認真兩邊都好好寫

美咲 為對方付出 命運紅線唔使講 本來主線

莉莉果面 可以寫互相幫助 真誠對待 呢d相處之道 比起單方面付出更重要

不過作者就係垃圾 第一季動畫出咗之後 食過甜頭就玩拖劇情 拖唔到第二季最休刊 求其作埋落去
老實講, 結局真係有啲俹簁..
莉莉奈條if線有啲格硬嚟
最新update到288, 應該係結局..
莉莉奈線真係無好過有, 就如一直討論咁講, 係夾硬嚟.
個分叉點應該係早啲 而唔係美咲自殺 應該放喺講唔講俾男豬聽美咲暗地裡做咗幾多野會好啲
而家搞到係男豬知咗美咲為佢付出咁多都係揀莉莉奈成件事好鳩
莉莉奈線根本就係唔合理, 就算係莉莉奈黨都覺得有問題同接受唔到..
就好似你咁講, 一係早少少寫男主變咗心 或 整死美咲變咗唔使揀.
可能仲會合理少少, 如果有動畫, 希望可以作出修正.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞