覺唔覺Ian(陳卓賢)演藝生涯做得最錯就係入咗Mirror

108 回覆
255 Like 323 Dislike
明明夠靚仔人又高唱歌又好聽又識作詞作曲,點解都硬係唔夠其他嗰幾個紅?
因為班鏡粉姐姐根本唔係想要呢啲,你上台表演成點,有冇實力佢哋根本完全唔care,佢哋鍾意既係嗰啲識得扮可愛,扮可憐,用細路仔形象嚟包裝自己既所謂偶像。
AL,KT,同Edan唔係實力最強但點解係最紅?一句講哂識得鬥扮攰扮病扮慘扮感懷身世扮頭暈身㷫。留意番我唔係話佢哋無努力過,亦無話佢哋咁做係錯,事實上所謂偶像組合就係咁既一回事,永遠係識得搶focus嗰啲先會係最紅。
所以我先會話Ian入Mirror係錯,如果佢只想努力唱好歌作好歌,就應該單飛而唔係加入所謂偶像組合,入得去仲想默默努力而唔肯做上述嗰啲門面包裝嘢,佢就注定係做炮灰踏腳石
希望佢今晚睇完咁耀眼既MC,再望下佢自己,會明白到係邊度出咗錯,諗下自己條路應該點行
高質文啊樓主
因為佢啱啱紅起嗰時俾人話契仔囉
Ian 啲live 炒曬車喎
咁不如話呀Jer唔好入mirror
MC係正既
無mirror 啲偶像式包裝你就唔會講得出明明夠靚仔啦
明明阿源樣黎
佢好撚醜樣,成個林二汶咁
睇番原來佢都28歲,再唔醒下就真係玩完
佢唔紅,係因為佢忙住攪副業
老老柒柒唔化妝嚟講鏡入面佢算ok啦
佢算醒目 係鏡吸金拎黎投資,
又搞生意又玩NFT,
可能人地一早意識到件事但留係鏡現金流充足
搵多幾年錢財自先單飛 甚至歌都唔唱去做個生意佬又得
副業係講緊溝女定咩
Gym room
又唔覺好炒喎,尋晚跨年都叫唱得唔錯啦
Ian 最喜愛男歌手五強

MC 排第幾
我都覺如果要單飛
一定係佢先
每次表演0享受 0笑容咁
上到台成碌木咁
跳舞又黑起塊面 又甩Q曬beat

知你唔係跳唱最叻
但你比d笑容都好
岩岩姜濤攞獎
成隊人齊齊拍手
佢就冇拍手 比cam影住先拍幾下
佢之前係幾炒,不過由music on the road 開始唱得幾好喎
mc第一年就至尊歌5強wor
佢個性格真係唔啱搞呢啲,連AK依家都學精咗
Jer 又唔同

唔入 mirror 跟本冇人識
唔入mirror根本冇人會識佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞