一齊分享下你玩過既ps1遊戲

301 回覆
35 Like 4 Dislike
嗰陣用密碼去高雅薔薇獸到換咗勁卡之後好似開啟咗新世界咁
個時差奧米加第二型態就100%卡儲齊
玩左勁撚耐
最後發現最屈機玩法係用三張主角卡即場裝甲進化
每關都可以賺多勁多成就分
GT當時係真心震撼,尤其reply,真係好真實。哩車你係一眼就睇得出咩車,當時嚟講冇乜game做得到,而且仲有咁多架車全部係真實存在,有晒真實數據,可以話係賽車game嘅突破。
Dino Crisis
攻殼機動隊
Stepmania
Die hard
Metal gear solid
牧場物語
蒙面超人v3
百事超人
Fighting force
點解我覺得當年好玩既 game多過而家咁咁多
係咪我老左所以揀擇左好多
Syphon Filter

有幾代,玩法似似哋Metal Gear Solid

可以執唔同槍

其中某啲關要隱密行動,幾難玩,但好好玩
搭單想問下Sega MD
有隻好似洛克人個主角會變電波 彈黎彈去
最後boss係好多cube嘅畫面 打隻大手
The Legend of Dragoon
Sony唯一一隻JRPG, 人人都話係FF7 copy cat
但我覺得玩落又唔差, 故事人設音樂當時黎講都算中上
只能講隻Game生不逢時
https://youtu.be/xU7BaiMi78o

Omega Boost
Polythony Digital唯一賽車Game以外嘅作品
河森正治做機械設定
玩法幾爽快, 關卡少但有挑戰性, 音樂幾正
https://youtu.be/Ucq6yFgQ9P8

I.Q. Intelligent Qube
唔知點解, 就係覺得好好玩
https://youtu.be/BZM9kTGFeko
呢隻好撚好玩
Dino Crisis 1,2都正
好想Capcom好似整BIO 2,3咁完全重製

怪物農場?
The Legend of Dragoon
出招要跟節奏 好好玩 我記得有成4隻碟
Saga Frontier
故事同系統都正到不得了
都唔知點解ps4/5 無呢類既game
我都好中意
好多都歐美game
Digimon 個隻動作驚
同Valve一樣 咩都出兩集
好掛住 front mission
呢隻正撚到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞