一齊分享下你玩過既ps1遊戲

301 回覆
35 Like 4 Dislike
冇,舊既都好好玩
Ultraman Fighting Evolution
果陣成日視覺問題打空氣跟住比電腦ko
我記得你地講果隻poy poy 好似唔係呢個名, 叫Pxxxxx Stone 咁上下.或者記錯
仲有一隻玩改裝貨櫃車之後同人鍊車
有人講
見好多post都無 跨越俺的屍體

當年一隻game可以玩到唔訓 做最功課 勁沉迷
爆左好多次機 就算而家無聊都會拎番架psp重新玩
真係到而家都覺得頭3好玩既game

另外一隻應該係gt2

係咁考牌買車好撚正
想搵返隻ps1 game
係玩育成怪物打交
唔係怪物農場
係比較黑暗啲
細個成日玩
通常都係講digimon world 1
我覺得隻野成日要痾屎好煩
反而幾鐘意玩card game呢隻
可以自己砌deck
拍拍機啲驚對細個嚟講恐怖到仆街嘅生化危機太多無印象不能盡錄
幾年前 又係有人開post 講懷舊game
硬係記得細個玩過一隻 好懷念 又唔記得咩名
畫面亦都好矇糊 而我亦都一路搵一路google
搵極都好似唔係嗰回事
直到你post 咗依個
我再Google 名睇吓
見到個畫面
我哭了 終於比我搵到 釋放了一個一路放在心上的疑慮
感謝你。
Tiga有隻game係打怪獸不過唔係橫向
https://youtu.be/992QJ5LKx6c

橫向果隻係無Tiga
https://youtu.be/Agl2T4dgGuE
我狂打都儲唔齊d人
Twisted Metal 2

洛克人賽車

GT2

R4
想搵一隻賽車GAME
可以4個人一齊鬥, 但佢好似D 遙控車咁 又有船仔
4個人用一個鏡頭, 可以拉鏡拉死人
Pepsi man
數碼暴龍1

有一隻game唔知咩名,有3個可用角色,分別揸住紅色,紫色粉紅色可以變形嘅電單車
L’Arc~en~Ciel
Option, GT2 賽車game
Gallop racing 跑馬game
仲有隻釣魚唔知咩名

好撚好玩好cum玩得黎又唔厭
早幾年套改篇電影垃圾到
以前重創意 重遊戲性
畫面音樂頂多算bonus

依家近代淨係畫面已經佔咗勁多資源,畫面差啲已經成班喺度話10年前畫面、PSP都靚過佢Bababa (尤其3DS、Switch game)
都唔知班友係嚟睇片定打機

大廠內容又倒模,不思進取
一集成功咗就不停複雜貼上 每年一隻 (刺客、無雙、機戰)
再唔係就翻炒翻炒再翻炒
淨係識賣情懷

反而去玩返啲indie game會有驚喜好多
armored core
難玩到抽筋

到PS3 愛上dark souls 先至知係同一間廠出

有冇同好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞