香港的Vtuber討論區 (6)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
要D台要TWITTER要讀書要考試仲要做DC 管理員
邊得閒剪
https://twitter.com/HKVtuberSecret/status/1477574792824094720?s=20
黎啦黎啦
乜而家觀眾都咁多恩怨咁趣致
港V圈觀眾少小圈子化
然後又有幾個特別出格積積埋埋自然有人睇邊個唔順眼就打交架啦
米亞新歌幾正
觀眾人數少 有問題既觀眾做乜野都會好顯眼
唔可以好似睇holo咁俾海量既觀眾洗走
結果睇v都畀啲問題人物影響晒
仲有個人勢v流行開dc 呢個雙面刃都會好易吸引有問題既觀眾
總之好睇個v會吸到啲咩人 佢會點樣處理問題既觀眾
買硬
好奇想知大家追港V係單推變DD、DD變單推 定係由始而終都DD/單推?
其實唔止,佢只係2月話到咗新電腦話準備烤肉,但係佢2月之前已經有話自己係烤肉人不過話設備未完善,未能夠達到自己想要嘅效果,所以剪5到住,不過對其他人自我介紹果陣一定會話自己係烤肉man 。

我本身對呢個人原本沒乜意見,但係佢差不多每個月都話自己剪片又點努力又點幫人,又話自己因為讀書同考試先搞到自己冇時間剪片。可能係全年都有考試嘅Friend,慘慘豬

我就聽咗差唔多成年,而家對佢印象真係得把口
之前婊版有PO話既然佢同jaffy兩條友都係又煩又得把口

不如浮城自己整條片係佢地互含算
甘米作曲係得,希望佢花多D時間去音樂到
201蚊,個1蚊好唔吉利
由始至終係DD, 有幾個一定看硬,其他就隨緣
之前見佢直播過一次整粵語拼音加廣東話字幕
認同,Jaffy真係好撚煩膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞