香港的Vtuber討論區 (6)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
月川都幾多災多難
保佑她🙏
不過其實Milky本身都少開台
你所講所有問題係邊度V圈都有發生過
講嚴重程度可能港V圈都算係唔痕唔癢咁
歐美V圈堆大型drama可能你自己去睇都會覺得傻
唔係想比較邊度V圈比較臭
只係港V圈太細先覺得所有o野都咁顯眼
港V難做係有原因 好既一面唔睇 剩睇壞既一面 反而對其他國家既人就一味附和 香港有唔少V都高質同有趣 自己圍內既都唔去欣賞 難怪咁多人會睇低香港
樓上個全否定啲口吻勁似屎版某條友
條友無得救建議去睇白卡三寶台醫好佢
港V觀眾都叫低質
港V觀眾除左鍾意惡搞自己個推根本無乜野
最多係屎版屌黎屌去
我覺得無論v同觀眾都要分清楚 自己係推自己個v唔係推成個圈
其他人發生既事都應該視為獨立既事唔係整體
仲有愈多人做v愈好 唔同既勢力百花齊放唔畀任何一方壟斷
觀眾選擇多左 唔鍾意又可以睇第二個,V既表現由市場判斷 做得無癮既就引退然後又由新既人取代
仲有愈多人做v 花生連環船就減低 好似依家咁啲人燒既人我連名都冇聽過寧願關注睇開既v都唔得閒理睇都未睇過既v既花生 就算睇開既爆花生都只影響相關人物 其他人可以繼續睇唔關事既v
繪圈 cos圈 都好多事發生 但都無阻啲人鍾意畫畫睇人畫畫/鍾意cosplay睇人cosplay
因為你鍾意既係特定既人或者呢項活動,唔會因為個圈幾臭令你卻步
搞臭左既人都係臭自己自己負返責
仲有港v少人睇 全世界既本地v都少人睇 但係個啲en id咪又係個人勢出身
但只要一掛住大箱既名就好受歡迎 講到尾最值錢既都係個品牌
你本地有能力可以整到個靚既v品牌咪可以拉攏到睇開日本大箱既香港觀眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞