GBA pokemon究極綠寶石改版討論

1001 回覆
13 Like 27 Dislike
痴線,252努力值加31速既耿鬼竟然唔夠堆龍快?
你性格係咪加速先?烈咬陸鯊加速性格快過非加速耿鬼。
同埋人地可能有道具
我唔夠血翼、三頭鬼嗰堆快
無記錯種族值嚟講血翼速度係100,三頭係98,烈咬係102,而耿鬼係110
性格修正之後同lv嘅話血翼同烈咬係有機會快過你
如果你低lv過佢地,三隻都好可能快過你
問題係我已經70lv, 真糟糕
人地開咗順風?
係咪將44gbasav直接改名做xxx.sav (同rom一樣名) 再放入vba個file就得
我就算係game save一樣再cover個sav檔都係入game話新遊戲
本身網頁版個save點去delta
載入存檔得唔得
匯入電池記憶檔? 都係唔得
我見個.sav檔係136kb 關唔關事搞左我成日
vba係用2.1.3 唔知關唔關事
我都係13x kb
手機試下in game save完再export save檔 再比vba load
export 完個save檔係.44gbasav 關唔關事? 直接改做sav?
你用vbam?
佢1.7定唔知1.8 之後就換左人寫個programme
佢應該有bug
載入電池記憶個度佢read唔到

解決方法
用1.7.x vba 去載入電池記憶
之後用隻game save
再用vbam 玩就得
即試
巴打多謝晒得左了
雖然唔知點解個SAVE去左2分鍾前ge save 但都已經夠了
想問下有冇得同fd連機打交
隻game係咪有限lv
隻寵無經驗加
一周目有限,唔比你用等級壓制道館同四天王
我果陣打都係 佢老尾我果隻性格+速,252努力,29速個體都唔夠佢地快
但我裝左腰帶 催眠到一兩隻先收皮,啟暴龍一出場唔記得對家邊隻放垃圾岩石 中左弱點保險 根手放逆鱗 秒住去

呢關覺得最易,反而冰覺得最難
我相反,前三輪秒住過,係第四天王隻隻快過我,要硬食Z技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞