有關狗狗同貓貓入境加拿大.......

55 回覆
51 Like 6 Dislike
唔洗health cert呀屌
冇搞健康證明書因為加拿大官網冇話係必須之前喺fb見到人地有搞但由頭到尾都冇人睇過 所以我就搏下唔搞

飛嗰日Air Canada地勤淨係問我隻貓有冇針卡(但佢冇check)同埋幫佢個袋影左幅相

上機前個staff又影多幅相

冇打晶片
針卡有show過往打過既疫苗同臨飛前打既瘋狗症針
要有獸醫名+簽名
唔記得左講 地勤會度個貓袋大細
連登問 tg 一律 hugo1991
張針卡除左瘋狗症針仲有冇其他針要request?
冇啦 淨係要求打瘋狗症針
其實官網都寫得好清楚
我有睇 但上網啲po個個要求都唔同
諗用邊D ICON諗左好耐嫁, 打完仲用左十五分鐘搞ICON
其實有可能係左轉但你要好比心機睇
無人理你就知咩事啦
點解
想問下有冇人試過用air canada cargo運寵物去溫多華,我隻大狗連籠超45kg。想問下佢收幾錢,同埋係咪book一定要搵registered IPATA agent book?
上連登,勿認真

同埋好多 mon po 狗

唔好自爆
諗住帶埋隻貓去租屋 一來好驚租唔到屋 二來驚就算租到屋 業主唔俾裝窗網
有冇人可以分享吓 外國唔興窗花 可以點防止隻貓跳樓?
租house
冇錢
Condo 栢文絕大部份窗同露台都有screen 點跌死驚你隻貓話爛啲screen扣你deposits 好過
sorry 我唔知情況未出發 想問如果加拿大有寵物會唔會好難租屋?
養狗麻煩d你個case應該無咩嘢同業主單聲就得

通常唔租比你係因為你冇收入又唔肯比多幾個月租金in advance
thank you
幫推 想知
AC而家停左pet in cargo喇 唔知幾時有翻
多數人都建議用番CX
去加拿大貓係咪打一劑狂犬症就得? 見大j去日本啲貓打咗二劑 加拿大官網又冇寫明要打幾多劑 有冇人可以分享吓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞