有冇uber 撚可以分享下一個月搵幾多

90 回覆
2 Like 33 Dislike
仆街uber
成日西隧就局你行紅隧
心諗係咪真係咁缺果幾十蚊
拉左會有案底?!
計過條數自己錢夠搣,再唔係舒舒服服炒下散等甩p
不過都係實際D考個6號牌喇
正正經經考的士牌把啦,除開有 120 一粒鐘都偷笑,仲要呢百二蚊你仲要拎去入油整車之類
下,呢個世界有樣野叫預計架麻,我又冇話要包生仔

問你下期六合彩開乜就話蹝氣啫
你連路都未揸過點諗搵錢阿

Btw,考的士牌都揸幾個台好過
其實香港大把馬路我仲熟過d sunday driver
呢個又話考車甩p 等兩年個世界唔同晒,果個又話唔熟路搵唔到錢,兩年時間要熟路有幾難阿?

我都係問下uber 撚搵緊咩價位啫,其實唔需要其他人俾咩個人意見,自己條路自己揀,你咪由得我仆街囉
樓上明明講5-8皮
我就揸開7點至10點 夜晚5點半至11點
星期五7點至10點 夜晚5點半至5點
星期六就自然醒踩到5點
最黃金時間已經做哂 唔扣油當$150-$200個鍾

我當你出架Prius黎做
錢七prius 28car暫時見到$65000都有
如果你做full time 你預左日間好多時間都係釣魚
當你最理想又好彩 計返$120/hr
未計引擎空轉都會食油

全保 - $12000 $1000/month (P牌唔知出唔出到三保)
牌費 - $8000 $666/month
油錢 - ~$3500/month
車位 - $2500/month
消耗品/維修保養 - 換下油 換下brake皮 ABS線 換軚 大電都有機會壞 姑且保守d 計你一年 $8000 - $666

剩係呢個breakdown 你一個月都要令$8332出黎
仲要萬一抄車都未計落去
計你每日返12個鍾 返5日半
一星期大慨3雞1野 淨袋2萬3
屌你老母 返5日半 又12個鍾 得果2萬3
仲要架車你full pay左 姐係變相頭3個月做義工
你返地盤仲高人工啦 on99
我就揸開7點至10點 夜晚5點半至11點
星期五7點至10點 夜晚5點半至5點
星期六就自然醒踩到5點
最黃金時間已經做哂 唔扣油當$150-$200個鍾

我當你出架Prius黎做
錢七prius 28car暫時見到$65000都有
如果你做full time 你預左日間好多時間都係釣魚
當你最理想又好彩 計返$120/hr
未計引擎空轉都會食油

全保 - $3600 $300/month
牌費 - $8000 $666/month
油錢 - ~$3500/month
車位 - $2500/month
消耗品/維修保養 - 換下油 換下brake皮 ABS線 換軚 大電都有機會壞 姑且保守d 計你一年 $8000 - $666

剩係呢個breakdown 你一個月都要令$7632出黎
仲要萬一抄車都未計落去
計你每日返12個鍾 返5日半
個月大慨3雞1野 淨袋2萬3
屌你老母 返5日半 又12個鍾 得果2萬3
仲要架車你full pay左 姐係變相頭3個月做義工
你返地盤仲高人工啦 on99
自己車 唔洗租車
七除八扣計返時薪八十咁上下
pt 剩係做有加倍既時間會好d
個人經驗
入到大西北就係屯元天無限loop 30蚊單
半日都未出得返去 嬲到熄app
多謝巴打,終於有d 有參考價值既comment 出現
你本身冇車 就冇謂出架車做 把撚
你本身有車 d開支係咪都要比 去做下幫補下就唔同
等我認真答你啦
一星期開6日,每日9個鐘
扣油費大約4千幾左右
未計保險牌費整車

利申 揸左6年
由月薪6萬到依家月薪萬6
出去又搵唔到工,6年空白期 預左uber執轉揸的士好後悔

做uber最大嘅成本唔係車 做過全職就明
本身冇,但買架車番黎做唔做uber都好都會有用
都係雞同雞蛋既關係黎既
呢個都真,但有冇得諗下搞d 自己野,月薪6萬果陣慳埋慳埋都有得搞下d 小生意掛
做得uber都無乜長遠目光 揸得愈耐愈難抽身
好快變廢人
未見過有師兄弟係有出頭
至於貝沙灣傳說,算吧啦
咁我都冇諗住靠揸車發達既,係樓上果班 傻9自己衝出黎乜乜77話人毛都未出齊之類

純粹諗住睇下大家大約搵幾多,如果keep到牛工份糧咁上下就再諗下咁啫
你搵份日頭hea工 準時放工夜晚part-time下仲好喇
咁岩仲要避哂日頭鳩hea d時間
我都想搵份hea 工,人地睇cv 就話唔信我做番junior肯做得耐,唔肯請
起碼3m一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞