有冇人習慣保持距離咁相處

101 回覆
245 Like 10 Dislike
我都係
我完全唔覺得咁有咩問題
超舒服
幾個月先見面一次?朋友?
如果朋友 一年見兩次都夠
反正少咗共同話題

男女朋友 至少一星期一、兩次啦
我算係 不過對住條女唔係咁
對住fd就係咁 中同三個月先見一次 text有時快 但大多數時間幾個鐘覆一次
如果是拍拖,好日都見唔到,又冇message傾偈,靈魂同實體都冇,好難覺得大家一齊。唔係黐唔黐身嘅問題,而係大耐冇見就唔會有話題,感情就會淡。

如果只係普通朋友,咁就鍾意幾大距離就幾大距離啦。
距離產生美
我以前都係逃避型依戀,後嚟崩潰咗就變得好clingy
係點變架?
因為逃避型依戀好成日壓抑自己嘅慾望,終有一日會頂唔住,而家掛住人會直接講掛住人
我諗男朋友習慣左咁生活
佢話 唔需要我生活既daily update 所以唔洗日日狂text 只係因為我要求 佢先咁做

我諗佢好難會變到你咁
次次都係我忍唔住話掛住佢
唔一定係因為逃避型依戀嘅,可能佢內心真係冇咁依賴人都唔定
我同佢完全係 anxious - avoidant 既組合
或者噉樣更有情趣呢
我諗果個人自己覺得係最安心 最舒服 因為唔依賴 唔驚失去對方
應該你係都想有人陪既
不過係擔心自己方法唔啱啲人就走吧。。。
本身呢種人甚至親密行為都表現得好抗拒
咁應該點同尼種人相處
我就係呢種人,所以抗拒拍拖,就算拍拖都唔投入
唔好太過親密
姐係唔洗傾太多計都得
你係要令佢信任你 姐係當佢開口需要你時 你要在場 但平時亦唔可以太要求佢比注意力你 同佢地相處 通常你需要表現出滿滿既自信 同埋要令佢地覺得即使佢地表現得軟弱或不完美 你都唔會因為咁而捨棄佢地
所以hea覆係咪正常唔代表唔愛
喂呢樣要睇有幾hea wo 單字?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞