有冇人習慣保持距離咁相處

101 回覆
245 Like 10 Dislike
開頭半年都係約會only,佢唔肯拍拖
一直contact都係wtsapp一日十至二十句
佢話唔洗日日contact
見面就一個禮拜2次左右

後來係佢慢慢改變(我覺得係佢有多左安全感) text愈來愈多 仲會打來

佢自己都話 睇返啲對話 feel到自己變左好多
我未試過同依種人一齊
所以開頭都好唔開心 一日先text個十句
我地去邊又唔一定會同對方講

無chur啊 我直接問過佢幾次 佢都係咁 無得搞
我真係以為一直都會咁 不過後來係佢自己投入多左
你地一齊左幾耐呀?
不過我覺得我同佢唔會耐 因為依個相處模式唔係我最理想既方式
半年個陣睇下點囉 最緊要一直有Progress
哦?咁真係好困難
我依2個幾禮拜都係同佢long d
Text少左啦已經 都唔知同佢傾咩好
Hedgehog's dilemma
你哋date咗10個月都未一齊 你哋都幾慢熱
係幾耐先一齊咗呢?
或者係你男朋友慢熱
約會左半年 我4個月個陣問左 佢話no
就咁聽落佢可能都係自己未諗得清楚嘅情況下同你一齊咗?
anyways都祝你男朋友會為咗你而再有改變喇
係啊 因為佢唔想拍拖 佢想淨係約會 唔洗俾commitment
不過我一早已經同佢講 我係揾男朋友的
最後佢為左唔想失去我 先肯話一齊
越黎越close嘅話佢地就會壓力越大
心裡面會覺得總有一日會有矛盾點大爆發
然後又變返陌路人
仲傷埋心
咁倒不如唔開始/唔好咁close仲好
因為我好鐘意佢囉
其實依家間中都會咁 好過以前囉叫做
我好唔鍾意去啲多人既聚會
啲小學同學果啲
直頭會作嘔
但會享受同真係熟真係好fd既兩三人聚會
你就以為啦。
對方係高高手
佢識玩過你
樓主應該唔係講緊愛情狀況
我睇#1內容覺得講緊同事同學(非密友)
的確會
價值觀唔啱,你夾硬再chur人,人地會走

價值觀唔啱但可以relax相處或者相處時間少都還可以接受

價值觀唔啱,無論對方講咩都會唔認同,你講既嘢佢又想反駁,其實好辛苦。再close d隨時做敵人,咁不如繼續保持距離,做個疏遠既朋友還好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞