THE IDOLM@STER綜合討論區[70]大女神生誕祭:ゴキゲンparty night

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

冇事喇,原來要係個大for之前加番句input.nextLine( );先得

啱啱試到
起input.nextLine() 之前define多次 input = new Scanner(http://System.in); 都OK

ok,
但係點解要加番句咁既野先可以打string既?

因為nextInt()只係讀左你個"2"
你拍enter嗰下個\n仲起buffer入面
然後你下個String a = input.nextLine();就會pass左個\n去你個 a度
所以你未打已經出error
(頭盔: 好似係)

sorry 錯左少少
啱啱test 過原來係連個2都仲起buffer
所以nextInt() 之後之前入既野全部會留起buffer, nextLine() 就會將buffer既野掟多次俾a 所以冇再叫你input
而nextLine() 完就會clear buffer

咁姐係將個2掉多次比個a?
所以先唔比我再input string?

你當係你input既野起過左嗰行code之後其實仲留起buffer
然後啲next乜乜乜全部都係起buffer拎野
buffer冇野先會停低叫你input
然後只有nextLine()係比較有責任心會起buffer拎完之後clear晒buffer入面啲野

原來nextLine咁有手尾
Btw唔該哂

一舉手一投足都令人好想幹
真不愧係會走路的十八禁....

其實P唔係體能唔好
係忍得好辛苦
我依家學C都學到傻
最差就係呢啲coding嘅嘢

C其實好易

只要唔掂pointer

assembly既pointer都過左啦
點會怕C
我依家學C都學到傻

C其實好易

唔知係C定咩 反正係printf哥啲
科科都惦 最差coding

好多都有printf架喎
例如java
早(?)
我依家學C都學到傻

C其實好易

例如java

因為好多野都係base on C去寫
我想睇live
我依家學C都學到傻

C其實好易

例如java

澳門好多中學學VB架咋

一舉手一投足都令人好想幹
真不愧係會走路的十八禁....

其實P唔係體能唔好
係忍得好辛苦

P全身血氣集中於一點
我依家學C都學到傻

C其實好易

例如java

澳門好多中學學VB架咋

而家仲有冇人中學係學一舊叫logo既野
我依家學C都學到傻

C其實好易

例如java

澳門好多中學學VB架咋

fd 50 rt 90
我依家學C都學到傻

C其實好易

例如java

澳門好多中學學VB架咋

fd 50 rt 90

澳門高中必修it定點?

選修 好似係
我個間中學以前係高二教既,到我個年就改左教用windows movie maker剪片
Final交個條片我仲要唔係用windows movie maker剪
利申:大學先開始接觸programming
我聽我堂妹講佢而家有得選修programming(3年定2年既course)
不過唔知係咪只限理組
我想睇live

go
我依家學C都學到傻

C其實好易

只要唔掂pointer

點會怕C

巴打你從事咩要掂assembly pointer

個課程要我讀 咪讀囉
至於你問我從事咩要學
咁好多人讀完書都唔會用返讀過既野啦
我依家學C都學到傻

C其實好易

只要唔掂pointer

點會怕C

巴打你從事咩要掂assembly pointer

個課程要我讀 咪讀囉
至於你問我從事咩要學
咁好多人讀完書都唔會用返讀過既野啦

唔係工作上用既話其實幾好玩
不過都係要講句
HKnoIT
好多老巨巨
好多巨巨

好多巨巨

天使巴 我想知拎小梅果堆人既關點打
次次打到一半個boss回滿
好多老巨巨

識我既人都話我睇落好後生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞