Sica號出世啦!

550 回覆
492 Like 322 Dislike

最新活動公告:
大家
- 地鳴・不戰無歸 -
活動名稱:全民造星 IV 決賽
活動日期:2021 年 12 月 25 日(星期六)
活動時間:下午 8 時 30 分
活動地點:九龍灣國際展貿中心

事前準備:
1)(可選)印刷Sica教聖詩歌詞,以平板電腦取代更佳,支持環保。
*儀式感是很重要的。唱聖詩慣例是會拿著歌譜,故拿著較大件的歌譜比起拿著電話的效果更佳。
*沒有準備的艾倫/其他公眾人士打算參與,可即場掃描Sica World 的QRcode連結以觀看歌詞庫。
2)(可選)附圖為Sica燈牌DIY教學,如有興趣可自行製作Sharp醒的燈牌。
3)(必須)勇氣,熱情

DressCode :
1首選)偏男裝西裝full suit(可參考秘密搜查官主持西裝造型)。
2次選)黑色Hoodie。
3後備)黑色衫。

另外可以帶咩嚟:
1)Sica任何類型應援物,以大件而非軟身的應援物為佳。
2)自行衡量的食物、食水、摺椅、外置充電器etc 自己諗

[Plan A:1A巴士廣告追車活動]
集合時間A:待定,預中午時間
集合地點A:尖沙咀碼頭1A巴士站
事項1:在總站與Sica號合照;請期待應援組的驚喜。
事項2:追隨Sica號出巡(由尖沙咀碼頭至九龍灣站)
**活動主要希望約個時間大合照/一齊坐車去九龍灣,巴士愛好者艾倫自行決定點樣追蹤Sica號動向

[Plan B:不追車,直接在會場外集合]
集合時間B:下午 6 時 30 分
集合地點B:九展內(位置未知)
事項1:分發早前訂購的肥妹仔手牌
事項2:練習唱Sica教聖詩
事項3:請期待應援組的驚喜
事項4:到場再決定

*所有內容皆有機會更新,請留意谷內最新消息
**目標:全民神人前傳我親手造星

早前的概念圖:

早前的附文:
私心話先 今次呢個元氣彈級應援同現有嘅應援靠一個人當然無可能搞到出嚟, 所以首先係呢度多謝各位艾倫出手相助集合大家嘅能量
以及背後一直默默付出心血同時間嘅應援團隊以下刪減千字,
無論結果係點,
希望大家可以一齊繼續支持Sica,
唔講咁多了
請看下面資訊

24號技能大解放!(概念圖)
巴士全車身廣告 (車頂未能使用)
實物與上圖比較會再有修改,稍後才能看到,謝謝

巴士路線為1A 中秀茂坪<->尖沙咀碼頭
由2021年12月24號開始
暫定為八個星期
大家一齊追巴士喇
(唔)輕鬆 多謝大家!
ig post
https://www.instagram.com/sica.todayflowclub/p/CXnCkQNvG_U/?utm_medium=copy_link
真係好撚癲
條女又唔係特別靚
普通到入大學求其執幾件都屌打佢

利申冇睇造星,唔評論sica
剩係講架車design真係好核突
咁樣行出街肯定俾人笑
咁搞有咩資格笑人哋星夢嗰啲核突生日廣告牌
D用詞好撚毒
好靚喎
魔女宅急便

好正

繼anson lo之後又一巴士應援
Her nose is too big
靚唔一定吸引 吸引唔一定靚
Sica樣算中至中上啦 佢親民又識fun識搞氣氛夠吸多粉啦
未貼完
全咪全場毒撚
主席懷胎廿日 終於出世
禾g持主席
https://youtu.be/PxTRLTcKqxY
想太多 @2:20 全部小妹fans
Sica 吸粉功力我覺得唔會少過姜濤
Viu今次真係走寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞