求推薦Display櫃

65 回覆
2 Like 14 Dislike
純粹上網偷圖 用黎show 4燈柱

我個櫃 無頂燈 到時會係背板(是但一邊死角位 鑽個窿仔 走電線出去)
頂層係木板黎 宜家痴左枝 感應式既燈
用既係 木層板 所以會係4個角 切走1個3角形走線 (燈帶先1cm厚 界少少角位唔顯眼既)

不過都諗緊 4燈柱其實真係好殘眼 好光
上網特登搵巴哈d人既圖 都係光到pk
但係 唔用4柱 每層打橫痴一條燈 又好易有影
痴多幾條 就唔怕啦
建議用燈條好過用燈帶 燈條仲有奶白蓋面
個陣我都係痴2條 再後加多一條
我個隻燈條方便在 係線插 唔夠光 可以任加
你係每層板底角位開個洞仔 d線飛哂後邊
扭埋一齊仲方便 美觀
唔洗d線由底層上到頂 仲要見到
你係板 前中後位置 痴3個燈條 平均照到
就唔怕一邊照唔到 一堆影/暗位
但燈條 有奶蓋面唔係厚身好多咩
我諗緊打橫痴燈帶 (裸版)

燈條 上網睇連淘寶都要30蚊條
每層買2-3條都好貴
夠我轉玩 轉色燈條
唔係好厚姐 你睇返我樓上d圖
我個隻燈條閒魚買8蚊 70cm一條
淘寶可能貴小小
原來我睇緊既係12V 燈條 唔怪得之唔同價

我諗緊 新手玩係咪玩12V 會安全D
買個12V6A 或者8A 變壓器 可以一開10
其實係咪唔洗咁麻煩
有冇220V 行並聯既分線盒
220落針玉集線 包膠布得啦 你都係收埋背面見唔到
220 你想點拖都得 唔洗好似牛咁架
諗得簡單d
你插蘇拎電 夠哂比你個幾支燈啦

琴晚鳩整埋主櫃
玩具貴精不貴多..
咩display 櫃都死
玩玩下就會精好多範
黎緊裝修會整個display櫃
想請教設計嘅野
以前諗住頂層射燈打光會好靚
實際用落會比頂層擺設遮晒光
下面幾層完全無效果
如果想解決呢個問題
應該4柱(左右前後)打直落燈帶好
定係每層板(板上定下較好?)貼燈帶?
如果層板用玻璃咪好顯眼好怪?
調較高低條電線露出來咪又好怪?
擺到亂葬崗咁
貼你個櫃黎睇下 想學下野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞