好辛苦 想自殺

84 回覆
21 Like 38 Dislike
我會屌到你屎眼見紅 一世都落唔到床
直接發脾氣,而家唔發,之後無機會。好似我咁,而家出嚟做嘢,想發脾氣嘅機會都無
你條命係你自己
老豆老母生你又點 有時候有d唔洗睇咁重 為下自己好
70年後
Hii 羊b
hellobb
學生有冇得煮到醫生紙住hall呀?
父母月薪賺幾多;
利申:三十頭月薪30k大叔。
好憎細妹 覺得係佢害到我咁 同時好憎咁樣諗嘅自己 我真係放唔低 加上佢態度極惡劣 令我不停基於呢個想法到愈嚟愈憎佢
我都係 好撚想消失啊啊啊啊啊啊
細妹點解自殘?
你知道後點樣幫佢?
知唔知點解佢咒罵你? 咒罵你D咩?
搬走後, 佢地點樣處理你細妹嘅事?
你妹妹有無睇醫生?
憎咪憎
你又冇做乜傷害佢
家人都好冇緣份就係冇緣份
每個人都要對自己生命負責

你唔可以24小時睇住佢

無理由你幫佢幫到 自己都爆煲

我建議你自己搬出來住
果日係邊日
要解決咩事
屋企問題如果解決唔到可以搵社工申請宿舍
情緒方面試吓搵啲在乎你嘅朋友傾下計?
食藥都唔俾佢地都幾撚落後

或者你睇吓有冇一個人 一件事 一樣野
係可以成為你留低嘅理由
我覺得你求生意志都幾高呀 加油
咪撚理你細妹啦
身為家姐 屋企人對你好多期望同無理要求咁 其實都真係好辛苦
可唔可以講下你呀妹係咩事? 因為你都講過你好擔心佢
唔知絲打你會唔會入去睇

原來梅艷芳講過, 唯一既好朋友就只有張國榮
https://lih.kg/bfeFcyV
#14 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我都係,買左野,準備好……
grumpybearbear, 看來你心中盛載著的痛苦,已令你覺得生無可戀。人生之中往往有很多重要的決定,而自殺肯定是人一生中最矛盾、最痛苦,也是最重大的決定。我相信,自殺不是你想選擇的,更不是你唯一的選擇,只不過你所面對的困境和痛苦好像超越了你所能應付的,是嗎?

無論你將會如何打算你的前路,我也希望你不要將困擾藏在心裡,好像氣球裡積存的壓力一樣。你不如停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk。那裡有一些與自殺有關的人與事,你可以隨心看看( http://www.help4suicide.com.hk/myth_showlist.php )。 你更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞