「endorse 政權」「水人送頭」「時機已過」無賴黎講算唔算世界第一?

239 回覆
135 Like 6 Dislike
你都不相伯仲啦呀盲人以為自己好獨到
自己爬文啦
牛高馬大仲要人幫
但政府從來都冇向黃屍讓步過
無論係封關防疫定係政制改革

黃屍亦冇要求過政府強制戴口罩、否則罰錢
更加冇要求搞安心出行呀果d
但政府自己強制實施

然後因為一張 poster 你就話係「政府聽黃屍話強制口罩」
「咩都係黃屍搞出黎」
但政府又冇強制要人戴眼罩 / 紗布乜柒都好
(講返單眼罩,其實係有,睇過 avengers 未?)
所以「黃屍成功令政府強制戴口罩」既指控完全係失實喎
你自己問熱狗啦問我把撚咩屌我識條春咩
真普選呀、五大訴求呀呢d 全部都柒架喎
但唔成功既?
你呢句講得岩
咁點柒先
柒呀
陳雲屌過晒呢d 啦
你自己睇返佢 fb
無要求過
咁上年年頭果時上街捉人唔戴口罩係咩人?
藍屍黎架
上年幾多人撐呀袁國勇張捉君藍黃都有份
無要求過
咁上年年頭果時上街捉人唔戴口罩係咩人?
藍屍黎架
上年幾多人撐呀袁國勇張捉君藍黃都有份
但我覺得好野黎唔得?
要求戴口罩 = 唔戴口罩要罰錢?
同埋你點知捉人果個係咩絲?
就算係你貼果張圖
一來佢冇要求戴口罩
佢只係戴左口罩
二來佢係寫「白絲帶」
從來冇話係黃
正常會屌個極權
呢班人會屌被極權壓迫嘅普通人
然後每次有人問 咁你又做咗啲咩 有咩提議
通常會答:做咗要唔要同你講 關你撚事 阿蛇想攞料呀?etc
比較新嘅答法就係發晦氣:同你班港豬一樣囉
(例如樓主一開始quote嗰個post入面條on9仔)

大家有冇補充
咁你要睇多d 陳雲
佢屌得好好
真普選仲衰過鳩戴口罩
冇了
【武漢肺炎】半數旅客冇戴口罩入境 油尖旺區議員促立即封閉高鐵站
(獨媒特約報導)香港昨日先後出現兩宗武漢肺炎懷疑確診個案,其中一名患者更證實經高鐵到港。14名油尖旺區民主派區議員今到高鐵西九龍站外抗議,要求政府實施「五大措施」,包括強制檢疫、實施隔離、要求入境人士填寫健康申報表、封閉高鐵站和暫停大型慶典活動。油尖旺區議會副主席、公民黨余德寶批評,現時政府做法等同引入疫症,要求立即封閉高鐵站﹐「太子站、元朗站一秒就封到,西九點會封唔到?」

油尖旺區議會主席林健文認為,中國對於疫情的處理手法「一向比較封閉」,故是次情況嚴峻。他強調,若疫情繼續爆發,香港將首當其衝,要求政府果斷作出措施。

ADVERTISEMENT

區議員促即時封站:太子站、元朗站一秒就封到,西九點會封唔到?

余德寶

公民黨余德寶指,區議會早於上週要求政府加強防疫措施,惟會上的官員反要求區議員「不要過份擔心、緊張」,以免「造成市民恐慌」。他強調「冇事情比市民健康更重要」,指現時政府做法等同引入疫症,要求封站十分合理﹐「太子站、元朗站一秒就封到,西九點會封唔到?」

陳嘉朗則指,自己曾聯絡國泰航空,要求國泰取消將於西九文化區舉行的新春匯演,惟國泰未有正面回應。陳斥現時仍舉行嘉年華十分「無謂」,容易聚集人群導致病毒傳播。陳又指,澳門現已暫停所有類似活動,要求香港政府仿效。

社區前進林兆彬斥政府官員無能,批評政務司司長張建宗拒絕下令要求遊客填寫健康申報的理由荒謬,以及衛生局局長陳肇始以「武漢已禁止市民離開」為由,故不願禁止武漢遊客入港的說法可笑。林指,即使已停止直接來往武漢的交通,惟遊客仍可透過轉乘交通來港,故應全面禁止所有從內地入港的遊客

香港有黃屍區議完真係幸福
唔貼圖啦貼呢段新聞證唔證明到佢係黃?
除非公民袋都唔夠黃啦
成段野冇一句係「要求立法強制戴口罩」既意思喎

退一萬步
就算係d 人要求大家戴口罩
都冇要求話唔戴口罩就要罰錢
即係我要求違泊要抄牌
但政府走去槍斃d 違泊既人咁都可以入我數咩?
政府自己亂咁黎
香港人要求既唔做
冇要求既就鳩做、亂做、夾硬做
然後老屈係黃屍搞出黎
咁都得?
所以連登係全港最大鬥黃分化放負平台
強制檢疫係咩意思不如你話比我聽啦
強制檢疫要做啲咩架?

第二你放權比政府做要政府做人地想點都得
你係民人係主
佢可以大大聲都係多得有區議完既三百幾萬民意授權
唔好死撐啦,愈撐愈樣衰
重點係當年咁做黃屍區議員不反對仲好極力支持
你話香港人唔係想咁做?
但係人地有民意授權喎
係三百萬人既授權呀,果班唔係香港人黎呀?
另一個反面係「已經冇嘢做到,因為我唔想付出」
低成本抗爭已經唔存在
你仲覆佢
即係一個人支持過一個議員
個議員做乜都入佢數?
咁陳雲支持過鄭松泰
鄭松泰支持安心出行同戴口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞