呢個年代買單反

59 回覆
2 Like 18 Dislike
我到而家都未用過啲eye detection好既機,唔知有幾好,有機會咪試吓
不過z6ii我無記錯有個slot係xqd,師兄有無邊款抵用既xqd card同reader推介下?
XQD得SONY
我見xqd平過CFExpress,但係咪CFExpress會快啲?Sorry無用過新卡唔熟
Sony大部份都好,尤其A7IV
我用咗7年D750,你話對焦好的確好尤其個3D,但比起eyes detect都仲係差一截,唯一可取係極暗下(例如畫劇伸手唔見五指)D750係仲係張張準而Z7II係差少少

加埋F mount鏡冇Z mount咁好,兩支2470 2.8我都用咗好耐,新嗰支2470 2.8z真係將舊嗰支吊起黎打,尤其邊位

我買得Z7II梗係直接用CF express,冇買平嘢
係,但同XQD同Size既CFE唔會快啲
XQD理論極速1GB/s
CFE聲稱初期速度同XQD一樣
但出Product 就過1.7GB/s都有
航母年代出架大和號
龍驤黎
shutter聲都冇😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞