firstrade匯錢返香港銀行

165 回覆
8 Like 56 Dislike
唔係有d atm機出到外幣?
想問你點填資料?
Swift寫citihkax定citius33
收款人帳戶號碼寫390+支票戶口號碼定美金戶口號碼
同埋個收款銀行編號又咩嚟要填咩
最新出金 update

Firstrade 收左 25美 無錯

但用 Citibank 電匯返黎 少左 30美

打左上去Citibank問 , 佢話出金個間銀行 唔係 Citi 所以都要收

個transaction message
付款備注:
LESS REMIT BANK CHGS , LESS CMBWLB CHGS USD 30.00

求教
你係FT 出金去citibank hk 既citi plus 戶口
但兩邊收你us$25 +us$30?
25美 係 firstrade 收 ,firstrade一向都要收,所以無錯~

30美 係 CITI 收 ,之前唔洗收 ,上面post 都有講 。

所以宜家 匯返黎成本多左 30美 。

我開戶個時係 citi priority , 唔知有冇 downgrade ~

我一年前 同樣方法出金 唔洗收 30美 ,想知CITI 係唔係改左 收費~
中介銀行
Citibank New York
CITIUS33

收款銀行
Citibank(Hong Kong) Limited
CITIHKAX
Ching,其實如果匯錢返嚟嘅話使唔使打返bank code 250 + branch code 390 ?
我有打,唔打點認到係香港acc~
250都要打?swift code唔係已經識別左係邊間行?
https://www.citibank.com.hk/chinese/personal-banking/payment-transfer/overseas-transfers/

250 係花旗,但390係搵返 花旗香港,要再分。
應該係咁~
Thanks
想問下各位師兄,我第一次FT 出金。之後腥email 話唔成功,要係下個工作天打來確認身份。想問下會唔會有師兄試過又係咁話要打來,但最後FT唔打來都會照出到金?

因為見過台灣仔話等左成星期都無電話,打上去又要等成個鐘
ft係咪可以直接香港atm拎美金嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞