《尚氣》宣布推出續集;劉思慕又串Haters

252 回覆
54 Like 210 Dislike
好睇過black panther(或接近)black widow captain marvel
其實算係咁
上面班連登仔又踩演技 又踩演員 又踩劇情 踩到無野踩 就踩埋CG

真係好肉酸 明明套戲每一樣都係中上水平 票房更係大收

當年出個黑豹 黑人勁撐 因為終於有黑人做主角

呢次尚氣 就算再垃圾我都會撐 因為終於有黃種人做主角 但連登仔卻因佢祖藉係中國人而盲反

難怪華人去到邊都係俾白人 黑人 蝦到上心口 剩係識內鬥
正好昭示左匪霸佔的Hollywood文化文明墮落。
黑豹都係咁,遲啲應該出個南亞英雄
本末倒置 倒果為因 就穿了咪就係盲撐
我比錢睇戲唔係睇左膠製造光環
你套戲好睇我話知你咩色人做呀
有冇聽過劣幣驅逐良幣?
有慣例票房唔代表乜野
Denis Villeneuve點解會批評marvel出罐頭戲
我諗大家睇完近期既marvel電影都心知肚明
都未講套尚氣仍然宣揚緊對東方人好錯既刻板印象
唔知你又打住人種旗號咁係睇唔到定唔識睇
都幾難有戲差得過黑寡婦
個故事老撚套, BLACK WIDOW 都叫有D連續性
梁朝偉話晒都係康城影帝!我覺得佢有能力挑戰喎
你都係做VFX? 我都覺龍嗰場個Look太過Fantasy,我所知係Weta, Scanline 做,吾喺能力問題,係Art Direction問題。
尚氣其他場口都好好

本身佢條村好似唔同次元
所以fantasy我都接受到
條龍幾cute, 一啲邪氣都無
由於香港舊有MCU粉絲群因版主桃色糾紛而停止運作,導致一眾MCU粉絲被迫要係非專門討論MCU嘅電影群組分享MCU資訊,加重其他論壇負擔,現在有有心人另起爐灶,各位MCU粉絲可加入

https://www.facebook.com/groups/1159672404565584/?ref=share

永恆族劇情set得好好唔怕亂喎
內容arm唔arm你就另一件事
巴士碌落嚟果幕㗎巴士好假
我又唔係做vfx
不如你解釋吓點解點解個感覺咁假?
明明佢哋有用到真巴士
都唔明點解可以拍到咁
大家都係渣車落S F我睇vertigo 唔好?
連登仔反到套戲今年全美國暫時票房第一,高過晒007,venom,永恆族,black widow

最後應該僅輸俾蜘蛛俠同matrix

感謝連登仔
套戲d特技仲垃圾過tvb
佢老豆個孖生細佬呀
或者平行時空
又或者複製人嚟
永恆族應該收得皮
無計
啲角色要得閒搞下爛gag
當初啲人提名iron man真係得啖笑
呢啲角色點攞男主角
你taste都幾差
睇the last duel好過啦
睇垃圾
或者x file都好
其實係幾鳩下仲要其實個樣都唔係真係好似
覺得主角幾討好
打交幾好睇
劇情唔算拖
對反派既處理還好 但對梁朝偉個角色塑造唔錯
音樂都幾岩套戲

差既位係女角太尷尬
最後打大交麻麻地

不過呢啲個人口味黎
唔鐘意既話到時續集出咪skip左佢
tvb 個budget 唔似尚氣咁
扔兩億美金落去
要求marvel交功課有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞