[業界巨頭]SIE高層副總裁意圖約砲未成年少年,Sony快刀解雇

53 回覆
58 Like 4 Dislike
https://www.4gamers.com.tw/news/detail/51136/sony-vp-fired-after-appearing-in-pedophile-sting-video
民間組織踢爆SIE 高級副總裁 George Cacioppo 因意圖約砲未成年男童,遭到撤職。依據 LinkedIn 帳戶的資訊,在此之前 George Cacioppo 已經在 SIE 服務 8 年,主要負責的項目是 PS Store。

事情要從國外獨立組織 People v. Preds 說起,此為民間自發性的組織,為了反未成年性剝削,因此會用釣魚的方式,在網路上公開這些有犯罪慾望的大人們。

他們這次是在 LGBTQ 常用的交友軟體上釣魚,該組織謊稱自己是 15 歲的少年, George Cacioppo (他在網路上自稱 Jeff)則咬了這個餌,雙方先是進行了交談。 George Cacioppo 還傳了自己的下體照給這個誘餌,並提供他的住址來約見面。

誘餌表示自己會搭 Uber 前往他家,不過沒想到真正赴約的是 People v. Preds 的攝影師,在確認對方是否就是 Jeff 後開始一連串的追問,George Cacioppo 慌亂之下閉門不再回應。

依據 CNET 的消息, SIE 在週日對此回復,表示他們已經知道狀況,有關員工也已經被解雇。目前聖地牙哥警方則尚未對此案做出回應。

同場加映
https://www.google.com/amp/s/blog.zh-hant.playstation.com/2021/06/23/20210623-sie/amp/
Sony Interactive Entertainment 透過專屬精選遊戲清單、特殊桌布主題等響應全球LGBTQ+社群

真係好大愛
愛到副總裁都親自落場支持
!?
搵緊TLOU3題材姐
香港以後都唔會呢d高層醜聞。
敗登之友
睇唔到
sie總部係加州
抵啦
副總裁以身作則支持LGBTQ
點解要炒
扮人去捉人 屌
同埋鬼仔15歲既相
有D 高高大大玩sports 真係唔知
以身作則
好難得
左膠機一早爛到入曬骨
雙重標準嘅整致
一邊玩細路菊花一邊奶sjw
個高層要怨就怨自己唔係黑鬼
平時班索狗蟹咁行架喎
咩事唔見哂
炒咗重想點
唔講以為佢請返加州總部開Orgy𠻹
樓主反索係咪反走埋個腦
https://www.cheshire-live.co.uk/news/chester-cheshire-news/paedophile-used-xbox-live-tiktok-20210176

其實XBOX Live都係孌童狩獵場嚟
唔怪得個TG Group咁大陣腥味
拎個普通user黎同人地大企業高層比
想玩臭蟲論都唔係咁下話
睇見都覺得肉酸
用個人作為去抹黑成個平台就唔肉酸
我都係套用你個Logic姐
既然個人行為唔影響企業形象咁Sony做咩要炒人
敗登孌童都係佢個人行為唔影響佢做總統架
共雪搞兄弟會都係個人行為冇問題
以後所有企業高層公眾人物都可以一句個人行為就可以當冇事發生
咁股東呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞