聽日去拜師做紋身學徒 有咩需要注意

145 回覆
15 Like 5 Dislike
從前有個人,佢好愛佢女朋友,於是佢決定將佢女朋友個名Wendy紋係碌鳩到。

紋身師傅話:「等佢扯左先再紋效果會好D。」於是個男仔就等到扯左先紋。

經過一番痛苦,佢終於紋左,但由於係佢扯時紋既,所以平時只會見到Wy呢個字。

有一日,佢去焗桑拿,見到身邊有個黑人,咁岩發現個黑人碌鳩到又係Wy喎。

男仔:「你女朋友又係叫Wendy呀?」

黑人:「你UP乜鳩呀」

男仔:「咪扮野啦,見到你個Wy啦。 」

然後,個黑人扯左,但係男仔見到既係「Welcome to the United States America and have a nice day」
加油!

我會

紋身師條路唔易行 你要頂住呀

一齊加油
從前有個人,佢好愛佢女朋友,於是佢決定將佢女朋友個名Wendy紋係碌鳩到。

紋身師傅話:「等佢扯左先再紋效果會好D。」於是個男仔就等到扯左先紋。

經過一番痛苦,佢終於紋左,但由於係佢扯時紋既,所以平時只會見到Wy呢個字。

有一日,佢去焗桑拿,見到身邊有個黑人,咁岩發現個黑人碌鳩到又係Wy喎。

然後,個黑人扯左,但係男仔見到既係「Welcome to the United States America and have a nice day」

學徒學費同紋身師人工個range幾多?學徒係咪冇錢收

我乜都未知住 因為我聽日先係真正去見師傅

知道再覆 想知大概係點

淨係知學徒冇錢收
有畫畫底 想做紋身
識唔到人收學徒 少出去飲嘢
宅宅地 點入行好

有人話過係ig留意下啲紋身鋪 有機會會招收學徒

有呀 interview過hello tattoo
個時仲讀緊書佢話請全職 又多人in 可能我比下去

去hello 應該學唔到野

點解嘅

你睇下佢紋個啲style 太簡單
連shading 用色都學唔到

知道再覆 想知大概係點

學師仔無錢收
紋身師一個圖 2個鐘個啲 1500-3000不等
個陣想搵dr woo.紋 講緊8000/hr
可以大約計到下佢地賺幾多

知道再覆 想知大概係點

學師仔無錢收
紋身師一個圖 2個鐘個啲 1500-3000不等
個陣想搵dr woo.紋 講緊8000/hr
可以大約計到下佢地賺幾多

岩岩等師傅做兩個客 一個手臂紋一條直線 收千四 另一個紋手掌大細星星加牛牛 收左好似兩千
之前上網睇過香港有紋身學校 我都想做紋身師 奈何唔識畫畫 算鳩數 已經老了

利申 炸左半臂 咩工都返唔到

咁巴打依家冇做野?

無返 就算做Sales都唔係間間可以
好羨慕你有機會入行做紋身 雖然你呢間野真心麻麻... 學左啲基本功 其他野慢慢黎啦
我都好想入行,雖然我年紀大,不過都一直有畫畫,但真係唔知點入行,好羨慕巴打你
之前上網睇過香港有紋身學校 我都想做紋身師 奈何唔識畫畫 算鳩數 已經老了

利申 炸左半臂 咩工都返唔到

咁巴打依家冇做野?

無返 就算做Sales都唔係間間可以
好羨慕你有機會入行做紋身 雖然你呢間野真心麻麻... 學左啲基本功 其他野慢慢黎啦

我都好想入行,雖然我年紀大,不過都一直有畫畫,但真係唔知點入行,好羨慕巴打你

加油 相信自己都得架
係就咁入去紋身店問定點架
對畫畫一向有興趣同成日睇人地啲紋身
但驚屋企人唔比

我跟朋友去飲酒frd搭frd咁識左個師傅
問佢拎左電話就開始傾啲野

跟朋友翻大陸去飲酒識師傅
𣊬間明白唒 樓主加油喔

同樣一碌鳩 黑人長咁撚多
樓主可唔可以分享下近況最後in唔in得成啊?
樓主可唔可以分享下近況
想g 最近終於下定決心想去學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞