聽日去拜師做紋身學徒 有咩需要注意

145 回覆
15 Like 5 Dislike
學徒學費同紋身師人工個range幾多?學徒係咪冇錢收

我乜都未知住 因為我聽日先係真正去見師傅
巴打係讀緊書定咩? 係咪好耐之前已經想做紋身師
去感激一個人 你覺得紋咩好?

屌我啦

屌我啦

做乜

Nickname或者一個代表佢既字
加油 有冇啲畫畫嘅作品睇下

Nickname或者一個代表佢既字

👍🏻
好撚想做紋身但唔撚識畫畫
23歲可以去邊學畫畫?
見到好多都只收小朋友😞

too late bro

大把成人畫班 google搵成人 素描都好多
有心唔怕遲

希望唔好阿豬阿狗都可以做紋身
宜家啲學徒線都未練穩出黎收人幾千銀
稍有名氣個啲就以為自己真係紋得叻 59個啲淨係識抄卡通 睇下人地gabe/佢請返黎啲guest先

好撚同意 揸住支紋身槍就真係以為自己係紋身師 大撚把人畫又畫幾衰 紋出黎又唔掂

我見59收咁貴 見到都驚

覺得59 d圖好撚核突

竟然有人同我諗法一樣

old style已經唔算複雜
都畫到變畸形
但果幾位老闆自己身上紋果D又冇事

去搵紋強學

有啲唔收錢 如果出名5-60k無問題 不過唔定
係無錢收
巴打係讀緊書定咩? 係咪好耐之前已經想做紋身師

最緊讀完 出黎搵緊野做 點知比我識到師傅

去搵紋強學

睇下我今次見唔見得成先
之前上網睇過香港有紋身學校 我都想做紋身師 奈何唔識畫畫 算鳩數 已經老了

利申 炸左半臂 咩工都返唔到
g持樓主
之前上網睇過香港有紋身學校 我都想做紋身師 奈何唔識畫畫 算鳩數 已經老了

咁巴打依家冇做野?
g持樓主

多謝g持

到步啦我
有畫畫底 想做紋身
識唔到人收學徒 少出去飲嘢
宅宅地 點入行好

有人話過係ig留意下啲紋身鋪 有機會會招收學徒

有呀 interview過hello tattoo
個時仲讀緊書佢話請全職 又多人in 可能我比下去

去hello 應該學唔到野

返sales咪得
加油!
有畫畫底 想做紋身
識唔到人收學徒 少出去飲嘢
宅宅地 點入行好

有人話過係ig留意下啲紋身鋪 有機會會招收學徒

有呀 interview過hello tattoo
個時仲讀緊書佢話請全職 又多人in 可能我比下去

去hello 應該學唔到野

點解嘅
加油!

我會
加油!

我會

紋身師條路唔易行 你要頂住呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞