牛津槍擊案 15歲被欺凌童屠殺同學

198 回覆
422 Like 23 Dislike
PETER 樣
都唔知死嗰幾個係咪無辜
佢個被欺凌係假嫁
咩人係子彈前都係平等
點解係人人有槍既美國都夠膽蝦人
那他們好富貴 0努 1000錢 錢努比接近無窮 我可以做他們奴隸嗎
呢班你話廿五歲我都信
師兄你想講咩
個件係做nat teacher,藍眼白皮膚加個野雞學位就做得,旨在返放學企係門口班祟洋師奶睇下,點同班真expat比
睇新聞個老豆老母都俾人拉咗
真係抵死
係喎 東歐某類人真係好樣衰 似輕度咁
唔知歷史血緣係咩
我睇外國新聞無focus on 佢有無被bully, 現階段只係新聞早期講過,但係警方話無。

so far 新聞聽返嚟嘅係,阿媽阿爸同個細路一齊去買槍,阿媽定個仔喺fb話支槍係個仔嘅聖誕禮物。個細路喺學校用電話上網搵子彈俾人見到,職員就text 同email 佢老母。佢老母無回覆,但之後就發現佢text個仔,話"Lol, I'm not mad at you, you have to learn not to get caught."

案發當日俾人見到個𡃁仔喺張紙上面寫"the thoughts won't stop, help me.", "blood everywhere", "my life is useless", "the world is dead", 又畫咗槍同有血嘅人。校方即刻叫咗老豆老母去學校,叫佢哋48小時內搵個therapist, 同帶個仔走。但係佢哋唔肯帶個仔走。個仔就留咗喺學校,之後就發生槍擊案喇。老豆聽到槍擊案發生就即刻返屋企搵支槍(搵唔到),老母就text個仔話"don't do it"

對父母仲要知道自己被起訴之後疑似著草,搵咗十個鐘先搵到佢哋
正正係因為對方恰鳩佢既時候 佢無槍係手
證實咗班死者有份欺凌人未 定係白卡仔是但搵人殺
佢應該係想講唔使努力但係都有錢賺 CP值係無限 表示自己想做佢地隻狗?
等我幫大家翻譯:

那他們好富貴

應該係想講「那麼」
0努

0% 嘅努力
1000錢

1000% (?)嘅錢作為回報
錢努比接近無窮

「錢努比」=(1000錢)/(0努)=1000%/0%=無限
我可以做他們奴隸嗎

即係好似平時啲「屋企想唔想養狗,識自己去廁所」之類嘅留言

利申:成日接觸中風病人
嘩屌 解謎遊戲咩
本席頒令認可你的詮釋
唔好鳩吹wo 每日1-2單
你搵比我睇
搵唔到又話中共封鎖消息
公字都係你贏點玩
就係能力差d先要出國打工,最top嗰班全部留係本土,你有錢有學歷你都移左民過去啦
博奕姐
賭佢唔敢
係咪之前嗰單??
話父母唔知個仔攞咗櫃桶支槍
宜家改咗做送槍?

仲有之前都冇提欺凌
如果有欺凌當然案情180度改變啦

但係宜家呢篇其實係冇
咁入條link個標題都係冇
係得樓主標題有
如果樓主有咩汁話係欺凌麻煩pin加番上去

唔係我懷疑樓主利用連登仔仇恨欺凌嘅心態
引連登仔「變盲讚欺凌報仇」,再喺其他平台串連登仔
陰公個仔基因突變到咁劣
就係無再聽過有bullying嘅說法。

但係新聞搵咗個老豆嘅前任(無講係咪結過婚但佢地有個18歲嘅仔,就係樓上有人提過嘅Ethan Crumbley). 個女人劈頭第一句就話個老豆係piece of shit話佢地好縱個仔(槍手)
https://youtu.be/MldsJa193tQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞