中国特色報復來了 立陶宛貨物運上海被拒卸貨 海關系統內「沒有這個國家」

176 回覆
426 Like 7 Dislike
我反而想去立陶宛喇
有埋source就pin得
歐洲撚會咩
你直接同廠買就唔一定有數期,一出BL就要俾曬先放BL俾你
https://tradingeconomics.com/lithuania/exports/china

Lithuania Exports to China was US$357.76 Million during 2020, according to the United Nations COMTRADE database on international trade. Lithuania Exports to China - data, historical chart and statistics - was last updated on December of 2021.

https://tradingeconomics.com/lithuania/imports/china

Lithuania Imports from China was US$1.34 Billion during 2020, according to the United Nations COMTRADE database on international trade. Lithuania Imports from China - data, historical chart and statistics - was last updated on December of 2021.
成日叫美國放棄冷戰思維
依家係邊個玩冷戰
歐盟企硬就應該 system 冇China(支那)只有Taiwan依個國家
全世界都歡迎中國D貨
細國家不嬲唔理
堂堂十四億人口大国咁撚小氣
所以依家買返囉
好呀!唔好忍!玩大佢!我支持你呀!
齊齊拎起石頭砸腳吧~~~
放心
德國肥婆肯定反對
有幾忙呀
忙住返東莞食免費雞
立陶抵撚死
因為

等睇香港海關表演
值得注意的是,根據立陶宛中國貿易協會的資料,儘管農林牧等產品受雙邊外交風波衝擊,對中輸出受阻,生物科技等技術門檻較高的產品,則幾乎不受影響。
立陶宛大把籌碼
美國搵唔到歐洲闔友搞9大陸,就搵個東歐小國搞 ...呢個歐盟小國就話搵歐盟幫拖 ...

其實美國似離間緊歐盟多 ...

呢個小國真係勇字擺心口 ...
天下圍剿

歐盟澳洲美國

差日本同英國跟埋就齊章
屌你你知唔知立陶宛呢個國家點黎嫁,點解佢啲政府議員咁強硬反共啊on9都請讀下書先講啦,唔係真係會丟你老母假嫁
唔怪得打拆佬話英泥無貨要配給
小學雞式唔同你玩呀
但直接補償損失並不合理,沒有理由要納稅人進一步承擔企業經營高風險市場的後果。她還提到,立陶宛與中國的經貿難題需歐盟介入、集體應對。

立陶宛好波,睇到都濕哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞