中国特色報復來了 立陶宛貨物運上海被拒卸貨 海關系統內「沒有這個國家」

176 回覆
426 Like 7 Dislike
點解身為中國人要用英泥?無中泥咩?
佢咁樣就想避開WTO嘅仲裁?到時點答辯?

係咪咁:

我冇貿易制裁佢,只係我個清關電腦系統冇佢個國家,電腦嘅嘢係IT問題,唔係貿易問題
我都係冇乜期望,叫歐盟班友即係做咗嘢先至叫我起身啦
咁講真香港人到今日都大把人飲喜茶飲到排哂隊
好難怪冇切身利益嘅鬼佬會肯幫你出頭㗎噃
射咗thx
英泥呢個都係鬼佬發明
即係點?
你唔認人係國家就得
人地認台灣係國家就唔得
大撚曬
真係小學雞玩呢D,人有三衰六旺,而家支那經濟開始謝皮人地大條道理同你反枱
今年聖誕係蘇聯瓦解30周年 可以了解下
不過香港傳媒應該冷處理
當年立陶宛都可以話係第一滴血
個額度根本台灣已經可以cover
問題關鍵,佢係歐盟成員國,呢件事係中歐貿易層次,就睇吓歐盟會唔會向WTO投訴
以中國而加嘅實力,對小國嘅打壓可以係全方位嘅。
不過做唔做,會唔會escalate 就唔知。

慢慢黎啦,我地就食花生睇戲。
個外交部長好正 靚仔
通常都係找左數先出貨去海外,所以九成係支那公司俾錢收唔到貨
香港仲入唔入到立陶苑既貨???
估唔到玩到咁大超越咗澳洲,澳洲都係聽海關嗰邊講話禁咗龍蝦姐
Country code: LT
FOB 立陶宛
大家可以用返同一招
以後只有「支那地區」
咁你就太唔了解
一直都係吹人地總統 總理 外長之類 急電中國講無濟中國 經濟唔好 有民怨 懇求中國通返關
沒呢個國家係咩思維,真係好難明啲支那人,

全部反晒面,係咪沒有這個地球
小學雞
有啲賤種国家認為真係大撚曬
你打壓 美國咪支持
你打壓全方位 美國支持一樣全方位 全方位得勁過你tim
你以為自己玩緊rpg咩? 你打壓其他人冇反應
中國都只不過係上個冷戰時代俾美國全方位支持既npc國家黎渣
大佬未認真你當大佬係病貓 雖然佢而家真係生癌 但大佬就係大佬
你講得岩 係睇下美國會唔會當中國係ussr咁對待 真係認真到咁中國就冇得玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞