有冇人會想去加拿大讀書?(3) 分流討論

77 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人會想去加拿大讀書?(3) 唔小心騎劫1001
https://lih.kg/2793453

歡迎click上上面post討論

讀college/high school 定undergrad/post grad都歡迎交流
想拎stream a移民都可以講
利伸一年後想讀master

另外 加拿大巴絲吹水 tg group, 有興趣了解加拿大嘅
歡迎加入
https://t.me/hkcad

祝各位FINAL EXAM科科拎A

想搵下有冇巴絲準備/ 讀緊centennial college
hi
有咩問題想知
報咗下年9月
Hi巴打準備定係已經在學?
Hi你讀咩科? 會唔會住宿舍?
準備嚟緊1月開學讀baking
我Culinary management
咁你已經到步左定仲喺香港?
係咪住宿舍?即係Centennial Place
而家你心情一定好興奮
Lm
Centennial here too
Hi你讀咩科
已到埗 同人夾租house
呢段時間會整埋credit card同sin
打算考埋G1筆試做學牌仔拎返張driver’s license 跟住再搵師傅學+等考路試
整埋呢啲就差唔多settle好晒
Journal呀
仲諗緊揀邊間college好
有冇邊間係認受性高啲易啲搵工?
本身讀工程 報咗electronics 住個到仲諗緊點搞
咁好搵到租腳,我都冇車牌,香港考衰過一次,等勁耐同勁貴,同埋考完都冇用,揸兩年先可以有國際牌,索性加拿大考算,聽講只係6000港幣左右

等待SP嗰陣真係好痛苦
依家仲等緊
等待期間真係唔知有啲咩可以準備
睇你讀邊個學院,如果係progress 宿舍最近,但費用就高咗少少約$1099CAD/ month ,但間宿舍都幾靚
有冇人揀sheridan college?
我兩個都申請咗
有兩個考慮因素
1.錢 開頭諗住住airbnb亦都想搵人夾但搵唔到途徑
2距離 無車牌太遠又麻煩
想報Seneca college, 佢個system 唔比我upload 張ielts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞