剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(200)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
呢幾日分左手 係佢提出嘅
佢係一個好忙,又要個人空間嘅人
相反我就好痴身,想日日見
但一個星期先見一兩次
message又幾個鐘先覆一次
我成日想要多啲affection但佢又俾唔到我
好似我同自己拍拖咁

我成日因為呢啲成日覺得好辛苦好唔開心
次次都我就佢
又驚chur親佢成日唔敢搵佢
成日都諗分唔分手好
但又想比機會佢 就keep住

到前幾日 佢突然話分手
覺得自己比唔到我想要嘅嘢我
大家唔夾 唔想拖著我
我被殺一個措手不及
本來覺得終於放下心頭大石
但呢幾日喊到仆街,好唔開心
好辛苦
個腦一靜落黎就諗起我地之前一齊做嘅野
聖誕要自己一個過了
頂我直頭同你講既野一模一樣但佢不斷問我點解俾唔到100佢,話做唔到自己好辛苦,要愛就要愛佢全部乜互相遷就真係咁難咩手已分
唔經唔覺分左四個月啦,今日終於忍唔到去左同佢傾。之前屈係心入面,想知想問既都問咗啦 佢已經完全放低,得返我一個係度典下典下

傾完嗰刻好似放低左心頭大石,但返到去就好痛好痛

有一刻覺得自己好似已經冇能力再去愛另一個人咁。

佢曾經講過話大家改變再去搵返對方,但最後佢都係搵左新一個。明明話等,最後都係我一個人嘅獨腳戲。我以前既改變都係為咗佢而改變,今日係時候為自己而做啦,因為佢真係已經走咗啦。

希望個天俾機會我去做返一個有能力愛其他人嘅人啦,我曾經為咗激佢而搵左個水泡,最後傷到人又傷到自己。啲人成日話愛上一個新嘅人自然會忘記上一個,但我連愛新一個的能力都冇呀。我同水泡做嘅嘢全部都係我同嗰個人想去但冇去嘅地方同事。真係好攰呀

佢唔係我初戀,但肯定係我最投入、最愛嘅一個,比初戀更加深刻,甚至可以話佢先係我真正既初戀,但最後都係捉唔住。

你最愛嘅人,往往唔係陪你行到最後既人。呢句真係一語中的,大家真係要好好珍惜

四個月嚟,由啱啱分手既嗰種好似大家有一個解脫而開心,到之後因為仇恨去努力改變,再到知佢有新另一半知道自己要永遠失去而傷心。知道佢有新一個,冇耐性唔再等嗰陣真係心碎咁。個人一步步走入黑喑,但唔知幾時先會有太陽。

近排個人日日飲到醉,不停同自己講係時候要醒啦,但都係走返去飲,我真係冇鬼用,好撚廢呀屌。以前個個正能量撚去左邊呀,返嚟啦。
淨係會諗自己,唔會諗下一人讓一步,讓左仲要覺得你係應份ge因為你係「男朋友」…
呢d人毫無同理心

恭喜巴打脫離苦海
要move on 啦 希望時間會沖淡一切
送首歌比大家

盛夏的舞

一齊繼續move on
相反水泡質素好好多, 亦都好錫我, 但就係完全投入唔到, 個腦都係諗住個ex
最尾都係分手例牌招數, 性格不合算
係冇感情到聖誕都唔想同佢過
明明自己以前覺得揾水泡正仆街, 但為一口氣最後成為自己最討厭既人
不過我都真係有反省自己, 而家揾啲野做, 提升下自己. Keep Fit減下肥, 等到真係完全放低嗰個人先至再去識人, 唔急着揾下一個lu
希望真係可以搵到一個再令我心動既人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞