月薪呢個數好過一半港人!即睇統計處最新數據 你排全港第幾?

299 回覆
21 Like 221 Dislike
個y軸應該係咪寫 “< $xxxxx”
現金出糧嗰班梗係話自己冇收入,根本呢啲濕鳩統計係食咗誠實豆沙包嗰啲人先會誠實作答
應該係 “> $xxxxx”
人中之龍
老婆同個仔都係最top,我退休人士,bottom!
點解唔計公務員
8000以下個60萬人一星期返緊幾多個鐘
月薪3000下果班係師奶炒散同賓賓?
唔係嘅話點生存
所謂高低 要與社區物價比較
乜都比地產霸權/業主食晒
所謂中高收入 都要入流做到霸權先可以
九唔搭八 我做問果個
依份問卷係唔會對稅局資料
佢唔係老作到上天就得
公務員收入好似平均6萬幾

總政府公務員薪金支出/公務員人數
大撚把人用支票出糧逃稅
5000 蚊以下有1000 萬人
求香港面積
正常連登仔full pay 買 唔會供
我的確係藍色
但真係完全唔覺得高。咁當然,我自己原則係一定信統計數字,多過d乜撚野"我d fds個個都搵.....乜乜乜數"。

呢個前題下去諗,咪即係>100000果班係真係好撚有錢。 貧富懸殊到痴撚線囉......
咁當然,你可以講資產/現金出糧/crypto。但有幾多個股神呀大佬......你見到果d都係成功cases,失敗果d你見唔到姐
想學下野 支票出糧都bank in 一樣有record
搵萬幾蚊點比人踢走?
比少少常識好無呀
紅色揮手區
條條bar 都百幾萬人
加埋咪幾千萬人
條條bar 都百幾萬人
加埋咪幾千萬人
至於你的家庭收入又是否算高?根據《香港統計年刊(2021年版)》,如果你的家庭收入達3萬元以上,其實已比全港一半家庭住戶收入高;如收入達60,000萬以上,更已比全港四分之三家庭住戶高。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞