[慎入]球場發生恐怖意外

1001 回覆
1585 Like 45 Dislike
你咪撚講咁多野啦 唔撞埋去佢失平衡嘅機會係幾多呀
兩咩樣野加埋姐 宜家就係佢撞到失平衡頭落地
佢咁樣撞埋去 唔跳一樣會比佢撞跌
你都識講撞擊力啦 齋跳高冇人撞邊得黎撞擊力呀
你細個冇撚讀書
其實藍衫唔跳就好少事,最多咪被紅衫手肘頂個肚撞開幾米,之後訓地吹罰
藍衫依球都唔係100%球權,要衝過黎跳起再同人搶頂
紅衫仲有時間回望兩下再得開佢攞位
依D波,最後邊個訓地就吹另一邊架啦
只係藍衫跳到咁盡,冇空間比自己避免傷害
依D波比我係藍衫就唔去了

*強調紅衫係手肘行先再抽水係犯規,但最多咪黃牌
你宜家只係用緊四大聯賽啲規則去諗件事
第一 依到係石地黎 第二 人地有軍醫又盛 香港依啲19聯賽鬼有呀
第三 藍衫跳唔跳都合理化唔到紅衫成個動作令藍衫傷
大家都知依啲聯賽錫身唔去咁盡因為有班咁嘅痴線佬
但竟然唔係屌柒啲痴線佬? 係咪傻撚左
依球波你覺得55波定64波定73波?
我角度係雙方唔犯規的情況下,紅衫係70%拎到個波
紅衫專登收哂步慢慢等個波落黎再手肘行先抽水撞走埋藍衫
紅衫犯規同仆街係100%的事
如果早兩步立個位,藍衫連波皮都掂唔到,所以先話紅衫專登連消帶打咁抽水

你自己都講依D係19聯賽,D人係唔收腳的
藍衫踢開都唔識保護自己,依球波藍衫自己都去盡
個波一落地彈前左,佢急搶個波就諗住一頭點返比前面個隊友
就算唔係紅衫LONG佢,雙方去盡係空中互衝膊撞膊搶依球波
咪又係其中一個被撞飛

依個情況兩個都唔收咪出事

你都識講係兩個都向個波去的話 咁樣就真係意外發生
藍衫都冇得好怨 宜家個著眼點係個紅衫係有心去抽水long個人
真係大家向個波去的話 落地都至少睇下對面情況點啦
擺明有心去令對面傷嘅 仲需要討論佢係犯規唔犯規?
仲有嘅係 佢係藍衫跳起係空中果時撞走佢
如果係空中 the rock都可以比佢頂走啦 去到咁仲講55定73波係冇意思
班友得把口
完場我地慢慢執野 佢地都淨係口噏噏咁望住我地
你呢啲真係仆街來 個紅衫咁撚樣彎腰去晾起人地,你都可以話藍衫唔保護自己,你晾起人有咩後果你第一日踢波咩而家
其實佢唔係咁撚樣彎腰,點會晾得起藍衫呀
呢件事重點唔會犯唔犯規,而係明知後果嚴重都咁特登做

原來
香港真係有你呢類仆街
講咁閪多都係想將紅衫係賤種合理化
都唔只晾咁簡單啦 直頭係人地跳起撞到人失平衡咁
唔係突登都冇人信啦
除衫show紋身 大叫:係咪要場紙啊?想要邊張啊?
心水好清
踢league d人真係好撚癲
踢過一次之後唔再去

踢公司唔同department d比賽又係痴撚線

下下唔收腳 個個以為自己踢英超
真, 晾都叫做有得攬一攬住紅衫條友借力, 唔會咁樣撻落地

但佢直頭彎腰俾力撞走人 仆街到
球波佢就點都拎唔到, 呢個動作擺明為左傷人
最抵死就係你呢d左膠
紅衫唔儲氣撞既話就係踢波正常碰撞
依家個問題就係佢儲氣撞 要人唔要波
強雄魔鬼隊
點撚樣計到70%拎到個波呀on99
唔撚撞走佢 藍衫頂走硬添
美欺丙朗嚟到都唔夠踢
香港石地全球最難踢
紅衫lon人係咪犯規根本就唔洗討論,100%犯規的事
唔通你會走去討論佳仔係咪殺左人咩

至於你話關唔關心對手
街場係冇人會關心對手
界外球鬥舉手,踢腳話中波
比職業更冇道德(合理呀,又唔係踢波搵食)

大家都唔知藍衫點樣預判紅衫點應為依球波
會同藍衫爭頂?定紅衫得位等波落?
但藍衫自己決定抽手跳盡頂個波,只可以話佢太睇輕街場d閪人
依球波,9成踢league的都會撞走你/得你位
即係你都唔好預輕鬆落到地
只係今次對手仆街,手肘+dump+lon
下次出街比車鏟上行人路車死記得問返自己做咩唔好好保護自己
足球真係只係岩比狗玩
收咗幾錢?
藍衫識保護自己的話
依球就唔會跳起爭頂

由頭到尾都講紅衫係100%有心犯規抽水
仲話到我合理化紅衫
做乜鳩
你老竇條臭鳩仲撚型得3吋
條撚屌仲要扮晒野

走左去
屋企人報咗狗未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞