下星期去台北

1001 回覆
9 Like 14 Dislike
落大雨,逢甲無野行

今日係墾地
無雨好正

點解我係西門町搵唔到超市巴晚
仲有見到有間7仔有好多半熟蛋,但佢話要冷藏
我今晚10點機先走,都唔知買唔買好

買左 唔理了

買份報紙包好佢放喼啦
見你買咁多唔教你係台北車站買雞蛋殼布丁了費事你又拎多d

又咩黎

台北車站邊到?

地面果層:查理布朗
可以叫佢俾塊“冰“(雪種)你“冰“著佢

利申非打手

可以就咁拎上機?

梗係hand carry啦

寄艙我真是唔知會變咩

利申拎n次
上左捷運去機場啦
上左捷運去機場啦

Delay 8點先開
上左捷運去機場啦

Delay 8點先開

KA?
係通化 點知意大利佬去左公館
嘩屌,桃園機場咁撚hea嘅
入到登機閘先知背囊有大枝野飲

利申 FF緊

利申 FF緊
聽日去

利申 FF緊

利申 FF緊

我都唔知點解唔捉
諗住22號去台北 希望唔好落雨

利申 FF緊

我都唔知點解唔捉

出境不嬲hea
屌唔見左把遮
又要買過
今晚都停左雨幾耐下
不錯
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落
聽日早起身去國立台北博物館 對面土銀 同科學館 睇緊夠唔夠時間去埋當代藝術同會唔會去故宮/探蔣公
唔落雨就去淡火睇紅毛城同炮台
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落
聽日早起身去國立台北博物館 對面土銀 同科學館 睇緊夠唔夠時間去埋當代藝術同會唔會去故宮/探蔣公

順便幫我問蔣公可唔可以收埋佢D大中華膠思想
屌唔見左把遮
又要買過

台灣買遮都幾平,小店仲平,平過淘寶。
夜市買就貴少少。

我都買落有四五把係屋企。
屌唔見左把遮
又要買過

台灣買遮都幾平,小店仲平,平過淘寶。
夜市買就貴少少。

我都買落有四五把係屋企。

我已經係7仔買左兩把
我的樣子
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落

佢個館都俾人收緊皮啦 要正義轉型 臨收皮之前去睇下 台灣國
野食有咩好推介
夜市/鋪頭都得
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落

野食有咩好推介
夜市/鋪頭都得

近排幾個台灣朋友,有男有女有老有後生都呻爆台灣D硬膠政策。

睇下都好架,睇下咩叫做好心做壞事。

食?其實你覺得佢物價貴唔貴先?
我就唔太會理閃閃書介紹既地方去食,
見到,想食,價錢可以接受,就幫襯。

唔知你知唔知--
台灣食牛肉,比較少係支那牛。
好多餐廳(例如食牛扒,或者火鍋)會講到明佢地係澳洲/日本牛肉,
非中国肉類。

唔知你受唔受這一套。
但咁平價錢食澳洲/日本牛肉,香港應該比較難。
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落

野食有咩好推介
夜市/鋪頭都得

唔知你知唔知--
好多餐廳(例如食牛扒,或者火鍋)會講到明佢地係澳洲/日本牛肉,
非中国肉類。

唔知你受唔受這一套。

但依家睇返都唔夠香港慘
我都無理推介 見到好食就買
聽日搵間試下先
今晚都停左雨幾耐下
不錯

黎左咁耐第一次停咁耐雨
不過聽日繼續落

野食有咩好推介
夜市/鋪頭都得

唔知你知唔知--
非中国肉類。

唔知你受唔受這一套。

但依家睇返都唔夠香港慘
我都無理推介 見到好食就買
聽日搵間試下先

OT:咁佢地辛苦果D既我地又感受唔到姐

Any肥,如果唔係飯市時間(飯市同香港一樣要等,亦唔可以一人前)可以食餐好D。以前有好多巴打介紹過好多間,google下都唔難去,試下食非中国牛。
火鍋燒肉定西餐,食幾錢既plan,真係睇自己就得。

我就幾鍾意火鍋咁。
想問其實九份十份係咪要用一日時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞