智破洗米華!太陽城凍結資產!

603 回覆
617 Like 9 Dislike
你用緊普通法定大陸法去分析?
你覺得有民族觀念咩而家
唔好話大陸法其實普通法都係,雖然以前法例係話如有人知道或有合理理由相信先違法但呢個只係其中一洗黑錢活動嘅條例,而家告你洗黑錢其實可以用反恐怖主義去入罪,呢類係唔洗證明意圖,只要證明曾經向恐怖分子或與恐怖分子有聯繫者的人,提供任何資金或金融服務已經可以入罪
分返兩樣嘢先,後者要同恐怖活動(分子)有關。太陽城點樣喺恐怖分子?
甴種玩帝制都係驚一旦失勢就即刻俾人清算啫
要幾熟先夠膽咁窒佢
你知唔知乜嘢叫恐怖分子?任何違反國安法人士都可以係恐怖分子,恐怖分子冇一個合理定義,另外先當太陽城集團唔係恐怖分子,太陽城集團啲客可以係恐怖分子或者同恐怖分子有聯繫,咁樣已經可以拉你洗黑錢
之前有人話佢係廳做女 又話保險雞 而家又黑社會大佬個女
究竟邊個真 原來華嫂先最神秘
美國政府都係用反恐條例凍結咗日本山口組百幾億美金 黑社會一樣都要收皮
我冇話過係常識
只係話佢哋無知
而無知係因為自己唔清楚頭套用法
但係又要懶9叻話頭套係被迫使用
呢種無知
lm
心全僥倖就係咁
大把港豬都未走難
之後加控販毒、強姦,然後判死。
習帝打過幾多根正苗紅大老虎至於正唔正當,睇下點演繹既啫
走資係死罪
下次拉邊個
十大尷尬片無呢條真係唔合理
當年我話想攬炒就應該畀個條例通過,燒埋有錢&中產先叫做攬炒,點知畀連登仔屌到飛起,話係咪乜都唔做

然後宜家國安法冇得示威,林鄭同中共不停推惡法,班友就話加速師萬歲
習大大話要班有錢佬名單
澳門政府同大大講deal好啦
比番個靚仔seafood 頂住先
連Mandy 都無
拉埋古天樂?
我相信華哥 如果有命出返黎 一定可以東山再起
刁近平證實了這個消息
引歷史劇大明王朝一段:
我大明擁有四海,倘使朝廷節用以愛人,使民以時,各級官員清廉自守,開絲綢、瓷器、茶葉通商之路,僅此三項即可富甲天下,何至於今日之國庫虧空!上下揮霍無度,便掠之於民;民變在即,便掠之於商
劉少奇、彭得懷笑而不語
希望企啱隊形
共匪窮起惡嚟,係人都共產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞