嚴選香港公司五大垃圾福利

306 回覆
624 Like 6 Dislike
可能佢份雙糧要檯底現金比返老細
唔要求ot
聽落直頭係大福利,事實上可能有一百種方法令你「自覺」ot ,再洗你腦話你能力不足要多多學嘢
salary provided 係指個employer 有寫人工range 比個網站,從而比你filter 到
有日無聊睇番先知
原來放一 兩日病假
公司有權唔出個幾日糧
勞工新年大假當AL應該排第一位
人地就AL駁紅日自製黃金周 仲要一年閒閒地14日AL
勞工就放到初10 但人地都有紅日都放到初4
邊間咁過癮salary provided
7日AL
用你既休息時間做team building先on9
Ot 有補鐘 無補水
補鐘仲要唔係話你中意幾時走就幾時走
有病俾你用嚟補鐘睇醫生
呢樣真心閪 星期六日迫人team building 又冇糧出冇假補
長期服務金牌
得個丁屎重都要喺招聘廣告寫埋出嚟
總之請病假一定係扮病,唔理有無醫生紙
依個唔係講緊benefits
係講畀到你嘅expected salary
勞工法例已經當福利

人哋外國行行地做個office工福利有睇牙醫、買某啲品牌有折扣、專車接送甚至乎幫你免息供樓

香港真係狗都不如,港資公司正仆街,賺錢就一個人食曬加人工永遠冇份或者雞碎咁多,公司生意唔好就共渡難關減人工

然後屌後生仔唔上進,屌你老母臭閪,我寧願躺平唔撚返工,我餓撚死喺街頭都唔會幫你班吸血鬼打工
以前做過一間會幫你畀埋你嗰份mpf

公司一個供兩份
一年52個星期 以4個星期一個月為計 出雙糧係應該 唔係福利
加上有啲閪老細會以雙糧做賣點 出低價請人
有啲公司係幫你畀埋你嗰份
no pay sick leave
啲閪工最鐘意勞工法例要求當福利
知唔知咩叫benefit
定對你嚟講有糧出已經係benefit?
你勁柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞