昨「遊船河」女高級督察 今庭上供稱行動為圍捕 冇諗過俾市民走

96 回覆
16 Like 278 Dislike
咪又係得d 狗埋堆去
食左誠實豆沙包

又要份工又怕制裁
要包抄圍捕,但警告叫人走有咩意義
另外,奠女士尋日係book 咗船期去旅行定係去旺角現場觀察
定係book 咗船期去旺角現場觀察
遊行點解要圍捕 ? 點解唔可以遊行
牠老公只有一分鐘貨仔,就以為一分鐘好撚夠
我ok喎,呢個madom係幾靚女,你咪唔好同我爭囉我慢慢玩
正卜街人渣
辯方追問「驅散定拘捕?」鄭指「驅散及拘捕」,「又會驅散又會拘捕。」

鄭在提問下承認人群管理需時,不希望出現辯方提及「混亂暴走人踩人」的情況。鄭又承認當時在彌敦道向南舉旗警告,內街人士或無法看見。https://www.thestandnews.com/court/121-%E6%97%BA%E8%A7%92%E6%98%A8%E5%9B%A0%E9%81%8A%E8%88%B9%E6%B2%B3%E7%BC%BA%E5%B8%AD-%E5%A5%B3%E8%AD%A6%E7%B5%82%E7%8F%BE%E8%BA%AB%E4%BD%9C%E4%BE%9B-%E5%90%A6%E8%AA%8D%E7%84%A1%E8%B6%B3%E5%A4%A0%E6%99%82%E9%96%93%E4%BA%88%E7%BE%A4%E7%9C%BE%E9%9B%A2%E9%96%8B
真係一副狗西格
隻手揸住啲咩
點解佢仲有朋友
係唔係又唔同人講自己做乜職業?
退庭時對住個官講:寸鳩madam?你有事唔好報警呀
咁普通妓女都有朋友既
啲邏輯痴撚線
睇到頭都大埋
乜撚野驅散式包抄
可能佢自己都唔知
總之拎槍拎棍呼呼喝喝就威啦
痴媽根
佢根本唔知驅散係咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞