昨「遊船河」女高級督察 今庭上供稱行動為圍捕 冇諗過俾市民走

96 回覆
16 Like 278 Dislike
黑警證人 鄭婉文
唔係叫你走,係叫你即刻消失.
香港蝗軍好燃威架.一聲喝令,係要你立即"滾" ,即係叫你即刻躪,即刻在我蝗軍面前消失!
「遊船河」而未能出庭的高級督察鄭婉文供稱,因無收到「包抄」指令,不知道其他小隊有否從反方向推進,惟其後又稱她與上司存心「包抄」示威者,「包圍得我哋梗係唔想佢哋離開。」

辯方另質疑,鄭於11時29分第二次舉旗警告,1分鐘後立即拘捕,質問「1分鐘夠畀100人走?」鄭表示,警方並非想在場人士四散,而是要包圍他們。辯方再追問「咁警告有咩意義?」鄭則回應,行動目的為驅散及拘捕,又謂不知道發警告1分鐘後,上司便指示拘捕行動。
1分鐘又係唔係合理時間不過做得狗唔見得有腦
On9
行動目的為驅散及拘捕
已經係2回事
到底你當一刻做緊邊樣野
個官都戇鳩,至高無上既香港皇衛軍去遊船河你訓斥人做咩?人地都未撚屌你未問清楚佢schedule 就要人上庭呀。
天安門式圍城
4男女被控非法集結 官斥控方一名高級督察證人因「船P」缺席
https://lih.kg/2784832
比左錢緊係去玩 定係女士免費?
唔覺得自相矛盾呢下先犀利
佢去船P真係逼人洗眼啫
我ok 多個人夾錢姐
女人天生比起男人更無自知之名
唔關立場事,就咁睇字都覺得條女個格勁閪
遊船河咁開心
因住變林婉儀
案件於九龍城裁判法院開審,惟控方安排首名傳召的高級督察鄭婉文卻因「book 咗船期去旅行」而沒有出庭作供

鄭堅持雙方距離80至100米,並主動強調:「昨天親身去現場觀察,係80至100米。」

尋日唔係遊船河咩
又得閒去現場嘅?

唔撚識分莊閒
佢又幾老實,連大話都唔講
on9 你做乜撚野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞